Montenegro pobednik druge trke TCR Evropa u Belgiji, Komt i Đirolami i dalje bodovno izjednačeni

Argentinac Ignasio Montenegro pobednik je druge trke TCR Evropa na Spa-Frankoršampu.

Sa inverznog startog rasporeda prvi je krenuo Đovani Skamardi, ali je otklizao i pao u poretku, dok je do prve krivine vođstvo preuzeo Levent Lošonci.

Na drugo mesto je izbio Viktor ANderson, ali ga je brzo obišao Montenegro, dok su Franko Đirolami i Orelijen Komt vodili žestoku bitku na krivini O ruž.

Pilot GOAT rejsinga Ruben Fernandez izleteo je sa staze i zbog oštećenja je morao da odustane, a sigurnosno vozilo je intervenisao nešto kasnije kad su kontak imali Santjago Konsepsion i Nikola Baldan. Italijan je uspeo da ostane u trci. U toj fazi trke vodio je Montenegro.

Na restartu je Komt udario Lošoncija, a zatim ponovo ušao u duel sa Đirolamijem. Međutim, na nekim delovima staze počela je da pada kiša i automobili su počeli da proklizavaju.

Ta situacija dovela je do niza kontakata između Đirolamija, Baldana i Felipea Fernandeza, ali je ubrzo sprintu bio kraj.

Kroz cilj je prvi prošao Montenegro, ispred Andersona i Lošoncija, Baldan je bio četvrti, a Fernandez peti.
Komt je uspeo da stigne do cilja kao šesti, ispred Volta i Đirolamija, Konsepsion i Skamardi su bili deveti i 10, Klere je rangiran kao 11, a Davidovski kao 12.

I posle belgijske runde TCR Evropa Komt i Đirolami su bodovno izjednačeni, dok je novi trećeplasirani Montenegro.

Sledeća runda serije zakazana je za 6. septembar u Brnu.