Najzad i on: Buri slavio na Hokenhajmringu

Vozač Engstler “hjundaija“ Anti Buri pobednik je druge trke Nemačkog TCR šampionata, vožene na Hokenhajmringu.

Finac je trijumfovao prvi put u ovoj sezoni, na cilju je bio ispred dve “honde“, Dominika i Marsela Fugela.

Harald Pročik je izveo lošiji start sa pol-pozicije, što je omogućilo Marselu Fugelu da se probije na prvo mesto, dok je Rene Kirher u “folksvagenu“ zakačio Pročika, koji je pao na šesto mesto.

Prilikom kočenja za drugu krivinu, Pročik je zablokirao kočnice i udario u Engstler “hjundai“ Nika Grubera. Oba vozača su morala da odustanu, a na stazu je izašlo sigurnosno vozilo.

Tokom tog perioda odustao je i Engstlerov junior Gruber.

Posle pet krugova trka je nastavljena, a Buri je počeo da pritiska prvoplasiranog Marsela Fugela, čiji se brat Dominik polako probijao napred.

Trka je zatim ušla u mirniju fazu, sve do 10. kruga, kada je Hari Salminen u “folksvagenu“ udario u “golf“ Džiugasa Tovilavičijusa. Litvanac je nastavio trku, dok Finac nije bio te sreće.

U istom krugu Buri se probio na prvu poziciju, da bi se samo krug kasnije ispred Kirhera i Marsela Fugela probio i Dominik.

Međutim sudije su naredile da Dominik propusti Kirhera zbog kontakta, koji nije ni postojao. U 13. krugu on je propustio i Marsela Fugela i Kirhera, da bi tri minuta pre kraja ponovo morao da napada vozača “folksvagena“.

U 15. krugu Dominik Fugel je pretekao Kirhera, a Marsel ga jedan krug kasnije propustio na drugu poziciju.

Buri je bez ikakvih problema trijumfovao ispred para “hondi“, dok je Kirher morao da se zadovolji četvrtim mestom.

Albert Legutko je u starom “siviku“ bio peti, Filip Valzdorf u “opelu“ šesti, dok se na sedmom mestu našao Tovilavičijus.

Šimon Ladnjak u “golfu“ je kroz cilj prošao kao osmi, prvih 10 kompletirali su Štefen Redlih u “astri“ i Ginter Beninger u “kupri leon kompetision“.

TCR Nemačka se nastavlja za dve nedelje kada karavan putuje u Saksoniju, na stazu Zahsenring.