Napravili rokadu: TCR Rusija 2020. počinje u Sočiju, završava u Groznom

I organizator Ruskog šampionata na kružnim stazama (RSKG) i TCR Rusija objavio je takmičarski kalendar za sezonu 2020.

To će biti peta godina kako se najjača, Turing klasa prvenstva trka po TCR pravilima i računa kao nacionalno TCR prvenstvo.

U sve prethodne četiri sezone šampionat je osvajao Dmitrij Bragin, menjajući tehniku i vozeći “seat”, “audi” i “hjundai”.

Za razliku od 2019, kada je RSKG prvu od svojih sedam rundi organizovao u Groznom, a završio sezonu u Sočiju, dogodine će biti obratno: šampionat 2020. počeće na Soči autodromu u maju, a završiće se na pisti Tvrđava Grozni u oktobru mesecu.

TCR Rusija će tokom sezone posetiti i Kazanj ring u junu, Smolensk ring u julu, Moskovski autodrom avgustu i Nižnji Novgorod u septembru.

Sve ove staze bile su i na kalendaru 2019, a potpuni novitet je odlazak na novoizgrađeni Igora drajv u blizini Senkt Peterburga, planiran za kraj maja.

Tamo će TCR Rusija biti deo pratećeg programa DTM trkačkog vikenda i učestvovaće u otvaranju piste čija je izgradnja okončana u septrmbru ove godine.

Pored pobrojanih sedam trkačkih vikenda, Rusko prvenstvo na krugu imaće i osmi termin, rezervisan za početak juna i odlazak na ADM trkalište. Na pisti u sklopu aerodroma Mjačkovo takmičiće se samo slabije klase šampionata, one koje ne budu pratile DTM u Peterburgu.

Trkači TCR Rusija biće podeljeni u PRO i AM kategoriju. Profesionalci će se takmičiti za apsolutnu titulu u automobilima sa sekvencijalnim menjačima. DSG transmisija stoji na raspolaganju vozačima amaterima, čiji će se rezultati bodovati za Kup Rusije

Kalendar TCR Rusija 2020:
maj 8-10. – Soči
maj 29-31. – Igora drajv, Senkt Peterburg
jun 26-28. – Kazanj ring, Kazanj
jul 24-26. – Smolensk ring, Smolensk
avgust 21-23. – Moskovski autodrom, Moskva
septembar 18-20. – N ring, Nižnji Novgorod
oktobar 9-11. – Tvrđava Grozni, Grozni