Nemanja Milovanović: Bitno je da se auto ne pregreva, ostalo će biti u redu

Foto: Brzkrug.com

Nemanja Milovanović se uoči hrvatskog vikenda FIA CEZ prvenstva na kružnim stazama na Grobnik najviše pribojavao pregrevanja motora u svom “seatu” (koji se postepeno unapređuje u “kupru”).

Samim tim, beogradski automobilista bio je veoma zadovoljan kada je posle test dana u petak konstatovao da temperature ne dolaze u opasnu zonu, uprkos žestokoj vrućini koja je vladala na riječkom automotodromu.

“Na prvom testu sam izvezao pet krugova, auto se ne pregreva i to je sada najvažnije”, ispričao je Nemanja za naš portal.

“Prošle godine je, istina s drugim automobilom, ovde bilo baš kritično s temperaturama i olakšanje mi je što to sada nije slučaj. Sad na svemu ostalom možemo da radimo opuštenije i korak po korak.”

“U petak sam vozio samo na jako starim gumama, koje za sobom imaju već dve izvezene trke. U subotu ću montirati komplet novih Danlop pneumatika, oni mi bolje leže i njih baš više volim, i očekujem da ću da skinem sekund po krugu.”,

“U mojoj klasi treba da bude devet takmičara i očekujem lepo trkanje, a ako je neko voljan za borbu i rado bi da uđe u duel sa mnom, ja sam za takvu vožnju uvek spreman i motivisan”, poručio je Milovanović.

CEZ D4 grupe, u kojoj od srpskih vozača osim Nemanje startuju i Zoran Kastratović i Nikola Miljković, završila je sve svoje treninge na Grobniku. Njen subotnji radni dan počinje kvalifijacijama u 9:05, a trka 1 startuje u 14:10 i traje 25 minuta.