Pančatiči: Drugo mesto je dobar rezultat, vraćamo se tamo gde i treba da budemo

U istom danu Andreas Bekman stigao je do prve pol-pozicije i do prve pobede u TCR Evropa, na rundi koja se vozi na Motorsport areni Ošersleben.

Šveđanin je za volanom Target “hjundaija” na pisti kraj Magdeburga osvojio danas maksimalnih 45 poena, što ga je propelo na drugu poziciju u generalnom poretku serije i sada zaostaje 48 bodova za timskim kolegom Džošm Fajlsom.

Iako je krenuo s idealne pozicije, Andreas je najveći deo trke proveo vozeći iza Danijela Lojda, ali je imao tempo, pritiskao je suparnika i iskusno je dočekao svoju šansu kada su ovom počele da popuštaju gume.

“Teška trka i vrlo lepa pobeda, veoma sam srećan”, kazao je Bekman, “Startovao sam dobro, ali je Danijel krenuo bolje i mogao sam samo da ga sledim. Na sreću, imao sam tempo da mu ostanem vrlo blizu i pritisnem ga.”

“Shvatio sam da bih uprkos trošenju guma, mogao da budem malo brži od njega u finalnim krugovima. Tačno tako se i desilo – kad je Lojd malo pogrešio, ostalo mi je dovoljno prostora da se ubacim i prođem ga. Sjajan je osećaj kada se pobedi!”

Pančatiči je posle užasnih vikenda u Hokenhajmu i Spa ponovo ušao u niz dobrih rezultata, a današnji izlazak na podijum mu je prvi još od otvaranja sezone na Hungaroringu. Borba Lojda i Bekmana omogućila je Francuzu da uhvati priključak i iskoristi zbivanja u finišu.

Iskusan u formula i trkama prototipova, vozač “hjundaija” je ove sezone premijerno u turing disciplini, što je i istakao u svom rezimeu današnjeg sprinta: “Startovao sam dobro i preuzeo sam treće mesto posle vrlo žive uvodne faze trke. Nisam imao tempo da pariram Lojdu i Bekmanu, ali oni su se žestoko borili i to mi je zapravo omogućilo da se vratim u igru, prestignem Lojda i osvojim drugo mesto.”

“To je dobar rezultat – posle dva četvrta mesta u Austriji, vraćamo se tamo gde treba da budemo i gde smo bili na početku sezone. Sve sam verziraniji u turing trkanju i s ovim tipom automobila, koji su mi potpuno novi svet.”
Lojd je u Brutal fiš “hondi” proveo 14 krugova na čelu kolone, na njegovu žalost ne i pretposlednji i poslednji.

Podijum je uteha, ali trkača iz Hadersfilda i šampiona TCR UK ipak peče propuštena prilika.

“Treće mesto naravno nije loš rezultat, ali mi je teško što sam izgubio ovu trku u čijem sam najvećem delu vodio. Startovao sam vrlo dobro, dobro sam vozio i zadržao sam Andreasa za sobom, ali je taj tempo verovatno bio preteran za gume.”

“Mnogo sam se klizao u poslednja tri kruga, i na prednjoj i na zadnjoj osovini. U toj situaciji bilo mi je nemoguće da izbegnem sitne greške i da ostanem nesavladan”, priznao je Lojd.