Pauvels pošteđen kazne posle kontakta sa Đirolamijem i Borkovićem

Vozač Komtuju rejsinga Kobe Pauvels izbegao je kaznu zbog udesa sa Nestorom Đirolamijem i Dušanom Borkovićem na drugoj trci zajedničkog vikenda TCR Svetske serije i TCR Evropa u Portugalu.

Pauvels je startovao kao drugi i odmah izgubio nekoliko pozicija, a onda su počeli problemi.

On je ušao naporedo sa Đirolamijem i Maom u krivinu, Argentinac je zakačio ivičnjak i izgubio kontrolu, te je udario u mladog trkača.

Pauvels je posle izletanja pokušao da se vrati na stazu i tom prilikom snažno udario u Borkovića, skoro prevrnuvši njegov auto.

To je bio kraj trke za obojicu, s tim što je Srbin, uprkos značajnom oštećenju, uspeo da se vrati do boksa.
Borković je posle trke prokomentarisao da ne krivi novajliju u TCR serijama.

“Svaki trkač ima svoje mišljenje, u zavisnosti od informacija koje dobije. Pauvels bi, hajde da kažemo, trebalo da bude pažljiviji kad se vraća na stazu. Ja nikad nikog ne krivim za ovakve incidente. Sve je OK, to je trkanje”, rekao je Borković.

Đirolami je rekao da kontakt sa Pauvelsom nije bio previše jak, već je problem bio ugao udarca.

“Pokušao sam da budem oprezan u toj krivini, da dam prostora Pauvelsu i izbegnem kontakt. Mislim da je i Ma doprineo situaciji jer je nemoguće da tri automobila naporedo prođu kroz krivinu. Udarac nije bio jak, ali je bio pod nezgodnim uglom. Pokušali smo da osposobimo auto, ali nismo uspeli. Žao mi je, jer sam mogao da osvojim dosta poena”, rekao je Đirolami.