Pol Radišić prijavljen za TCR Novi Zeland

Poznati novozelandski trkač južnoslovenskog porekla Pol Radišić prijavljen je za inauguralni TCR šampionat Novog Zelanda.

To prvenstvo biće voženo kao jedna takmičarska runda na Hajlends motorsport parku 23. i 24. aprila.

Radišić je svoje najslavnije dane doživeo u Evropi, u superturing epohi Britanskog turing šampionata, koji je vozio od 1993. do 1998.

Najveći uspesi su mu dva treća mesta u generalnom, koja je 1993. i 1994. izborio kao pilot “ford mondea”.

S istim automobilom je dva puta, takođe 1993. i ’94, osvajao Svetski turing kup.

Ovo za epohu specifično takmičenje voženo je od 1993. do 1995, imalo je jedan takmičarski vikend i okupljalo je zvezde iz različitih nacionalnih superturing šampionata – nemačkog, britanskog, italijanskog, francuskog, španskog i drugih.

Vozeći svoj BTCC “mondeo”, Radišić je 1993. pobedio u Monci ispred Nikole Larinija i Filipa Gaša (obojica u “alfama 155”).

Godinu dana kasnije na Donington parku, Novozelanđanin je ponovio trijumf, tom prilikom savladavši BMW adute Stiva Sopera i Joahima Vinkelhoka.

Treće i poslednje izdanje Turing kupa 1995. na Pol Rikaru bilo je potpun trijumf vozača Audija u poretku: Emanuele Piro – Frank Bila – Hans-Joahim Štuk.

Radišić je ostavio trag i u Australijskim superautomobilima, kojima je posvetio poslednjih deset godina karijere.

Poslednje takmičarske nastupe izveo je u trkama istorijskih automobila, za volanom istog onog “forda” koji je dovezao do BTCC titule 1994. U savremenim turing vozilima nije startovao.

U TCR Novi Zeland on će voziti “folksvagen golf” i za kategoriju u koju ulazi ima puno reči hvale.

“Prošle su dve decenije otkako sam takmičarski vozio dvolitarski automobil. Uzbuđuje me što ću se uključiti u TCR i raduje me što ću učestvovati u istorijskom događaju”, kazao je 58-godišnji automobilista.

“TCR je sjajna klasa i želim da vidim njen uspeh. To je svetska klasa, tako da svaki mladi vozač koji napusti Novi Zeland ima sjajne mogućnosti preko okeana.”

“Kategorija je i rentabilna, automobili su relativno jeftini za nabavku i u operativi u odnosu na performanse koje pružaju i tip trkanja