Start TCR Rusija odložen za jul

Ruski šampionat na kružnim stazama, samim tim i TCR Rusija kao njegova najjača, Turing klasa, trebalo je da startuju ovog vikenda na Kazanj ringu.

Međutim, kalendar cele serije doživeo je reviziju, pa će prva runda prvenstva biti vožena 11. i 12. jula na Smolensk ringu.

Manifestacija će biti zatvorenog tipa i publici neće biti dozvoljen ulaz na tribine, a svi učesnici biće dužni da se pridržavaju mera povišene predostrožnosti i kontrole.

Drugi takmičarski vikend voziće se dve sedmice kasnije, ili u Peterburgu (Igora drajv), ili u Nižnjem Novgorodu (NRing), što zavisi od odluke savezne službe Rospotrebonadzor, u čiju nadležnost spada i dobrobit stanovništva.

Kazanj ring je odložen za prvu nedelju avgusta, u istom mesecu takmičari će otići i na Moskovski autodrom.

U oktobru RSKG organizuje runde u Smolensku i Nižnjem Novgorodu, a sezonu zatvara oktobarski trkački vikend na Tvrđavi Grozni.

“U periodu samoizolacije razradili smo nekoliko alternativnih varijanti kalendara RSKG za 2020″, objasnio je šef šampionata Oleg Petrikov.

“Priznajem da je pesimistični scenario predviđao da prepolovimo broj rundi i trka, ali smo mi Rospotrebonadzoru i rukovodiocima regiona predložili koncept bezbednog održavanja takmičenja, koji svodi na minimum lične kontakte i rizik od infekcije korona virusom.”

“Posledično, drago mi je da objavim da smo spremni da prvu etapu šampionata izvedemo već sredinom jula. To nam daje mogućnost da održimo sedam rundi ove sezone, mada s izmenjenim datumima i drugačijim redosledom.”

Ruska serija kružnih trka ima šest klasa, među kojima su nove GT4 i Sportprototip CN.

Zvanični RSKG predsezonski test biće održan na Smolensk ringu, počev od 7. jula.

Novi kalendar RSKG i TCR Rusija 2020.
11-12. jul – Smolensk ring
25-26. jul – Igora drajv ili NRing
8-9. avgust – Kazanj ring
22-23. avgust – Moskovski autodrom
5-6. septembar – Smolensk ring
19-20. septembar – NRing
10-11. oktobar – Tvrđava Grozni