Svako može da vozi “vestu TCR”: Okušajte se u Lada sport Rosnjeft sim prvenstvu (VIDEO)

Startovala je nova, po redu druga sezona sim šampionata u organizaciji tima Lada sport Rosnjeft.

Kalendar prvenstva podrazumeva šest onlajn i šest oflajn takmičenja u periodu od 30. maja do velikog finala u novembru.

Datumi i staze za virtuelni deo programa već su određeni: vozi se na Hungaroringu, Nirburgringu, Zandvortu, Ningbou, Moskovskom autodromu i Sepangu.

U prvenstvu može da nastupi ko god poželi, a za učešće je dovoljno na računaru instalirati platformu RejsRum (RaceRoom). Zatim sledi teži deo: treba postići kvalifikaciono vreme koje će obezbediti izlazak na startnu rešetku trke.

Za otvarajuću rundu na Hungaroringu takmičari se kvalifikuju od 30. maja do 7. juna, dok se trka održava 10. juna.

Datumi i mesta održavanja drugog, “oflajn” dela šampionata, tek treba da budu određeni. On takođe ima šest etapa i na njima se može učestvovati za vreme rundi (pravog) Ruskog prvenstva na kružnim stazama, koji još formira aktuelni kalendar za 2020.

Na osnovu zbirnih rezultata onlajn i oflajn faze sezone, najuspešniji takmičari ulaze u veliko finale i bore se za novčane nagrade i poklone organizatora i njegovih partnera.

Lada sport Rosnjeft saopštava da je prva sezona njegovog kiberšampionata (kako ga Rusi sasvim umesno zovu) izazvala veliko interesovanje za onlajn trke. U Toljatiju tvrde da je učesnika u prošlogodišnjim kvalifikacionim vožnjama bilo preko 7.000, dok su ih stotine hiljada gledalaca pratile na društvenim mrežama. Objave sredstava informisanja o virtuelnoj seriji dospele su do 10 miliona ljudi.

“Tim Lada sport Rosnjeft nastavlja da učestvuje ne samo u takmičenjima na različitim nivoima, već i podržava ruski auto-sport u celini. Poslednjih godina, a pogotovu ove sezone, kada smo se suočili s opasnostima pandemije, kibertrkanje je postalo jedan od načina da se ljudi sretnu na stazama, doduše u onlajn formatu. Već smo videli koliko kibersport može da bude popularan i uveren sam da će broj pilota koji nastupaju za volanom virtuelne “lade veste sport TCR” u ovoj godini samo rasti”, rekao je direktor Lada sporta Vladislav Nezvankin.

Više o virtuelnom prvenstvu možete saznati ovde: