TCR Evropa nastavlja sezonu ovog vikenda na Spa-Frankoršampu

World Copyright: Alastair Staley/GP2 Media

Druga polovina sezone TCR Evropa počinje ovog vikenda na stazi Spa-Frankoršamp.

na legendarni belgijski autodrom stiže 14 takmičara, jer su se karavanu pridružili Erik Žene i Džimi Klere.

Kao lider u generalnom plasmanu na Spa stiže Orelijen Komt, koji ima prednost od samo jednog boda u odnosu na Franka Đirolamija, dok treće mesto zauzima Ignasio Montenegro.

Klere će se u garaži pridružiti Nikoli Baldanu, ali će voziti “kupru”, a za isti brend se odlučio i Žene u ekipi Monlau motorport.

Ovaj tim standardno servisira Đirolamija i Viktora Davidovskog. GOAT rejsing i u Belgiji nastupa sa tri “honde sivik” koje će voziti braća Ruben i Felipe Fernandez i Santjago Konsepsion. Ostali celosezonski takmičari su Viktor Anderson, Ruben Volt, Đovani Skamardi i Levent Lošonci.

Autodrom u jugoistočnoj Belgiji, započeo je život 1922. godine kao spoj lokalnih puteva i tokom narednih decenija doživeo je brojne izmene u konfiguraciji. Spa-Frankoršamp smatra se jednom od najkomplikovanijih, ali i najslavnijih i najslikovitijih trkačkih staza na svetu, zato jer je brz, vijugav i prolazi kroz guste borove šume. Univerzalno omiljen među navijačima, vozačima i timovima, za ovu stazu se kaže da “deli muškarce od dečaka”.

Program u Belgiji spakovan je u dva dana, a satnica izgleda ovako:
Petak, 5. jul
13.00 Kvalifikacije
18.20 Trka 1
Subota, 6. jul
12.55 Trka 2