TCR Evropa prvi put ide na Salcburgring, u Austriju kao lideri na tebeli dolaze Đirolami i Komt

TCR Evropa ovog vikenda prvi put dolazi na Salcburgring u Austriji.

Izuzetno brza staza stare škole duga je 4,2 kilometara, izazovna je za potrošnju pneumatika, uzana je i veoma opasana. Diči se superbrzom krivinom Ostšlajfe, do koje, sve vreme uzbrdo, vodi dugačak pravac. Zavoj Farerlager krasi izražen bočni nagib, a prva šikana kao da je stvorena da isprovocira incidente i masovne karambole. Praksa različitih turing serija koje su dolazile na ovu pistu kaže da kad stvari pođu naopako, onda to mnogo košta, i sa takmičarskog i sa finansijskog aspekta.

Na treću rundu serije, bodovno izjednačeni na vrhu tabele, stižu Franko Đirolami i Orelijen Komt, a obojica će imati težinski popusti posle vikenda na Zolderu.

Trećeplasirani je Nikola Baldan, koji je prvi put pobedio otkako vozi TCR Evropa, a priključak sa vodećima drži još samo Ignasio Montenegro na četvrtoj poziciji.

Za vikend na Salcburgringu prijavljeno je 13 takmičara, a osim vodeće četvorke voziće još i Ruben i Felipe Fernandez i Santjago Konsepsion, sva trojica u “hondama” GOAT rejsinga.

Uz Đirlamija nastupa Viktor Davidovski, a uz Komta Đovani Skamardi. Za ALM motorsport, osim Montenegra voze Ruben Volt i Levent Lošonci, Viktor Anderson stiže u Austriju sa privatničkim “lynk&co”, dok na domaćem terene u seriji gostuje Sandro zaubek u “audiju RS3 LMS”.

Satnica na Salcburgringu izgleda ovako:
Subota, 1. jun
17.30 Kvalifikacije
Nedelja, 2. jun
09.15 Trka 1
13.30 Trka 2