TCR Nemačka na Nirburgringu: Mihelis i gosti “pojačali” drugu rundu serije

“Krvnu sliku” druge runde pete sezone TCR Nemačka, koja se ovog vikenda vozi na Nirbugrgingu, popravljaju gostujući vozači.

Najveći doprinos u kvalitetu daje WTCR šampion Norbert Mihelis, koji nastupa u VIP “hjundaiju” Engstlerovog tima.

“ADAC TCR Nemačka je jedan od najboljih nacionalnih TCR šampionata i u proteklim godinama se videlo da vozači koji tu mogu da budu pri vrhu takođe mogu biti uspešni i u drugim, internacionalnim TCR serijama”, ističe 36-godišnji Mađar, kome će Nirburgring biti prvi pravi izlazak na pistu posle prinudne pauze popunjene sim trkanjem.

“Očekujem žestoke borbe na stazi i veoma konkurentne suparnike. Ipak, meni je cilj da osvojim barem jednu trku.”

Photo Florent Gooden / DPPI

“Uvek je veliko iskušenje kada učestvujete u novom šampionatu”, dodaje Norbi, od koga se očekuje da u nacionalnoj seriji od prvog časa bude brz i plasiran pri vrhu. “Iskušenje je utoliko i veće jer ja nikad nisam vozio na sprint varijanti Nirburgring gran pri staze. Ali, trkač je uvek u potrazi za izazovima i mnogo se radujem šansi da ovog vikenda učestvujem u ADAC TCR Nemačka.”

Hjundai tim Engstler od prošle godine za trke ovog šampionata prijavljuje VIP automobil. U tom sedištu su se 2019. već izređale zvezde poput Gabrijelea Tarkvinija i WRC asa Tjerija Nevila. Belgijanac je u VIP automobilu osvojio i trku na Nirburgringu, ali je naravno bio bodovno transparentan.

Na Nirburgringu gostuju i švedski brat i sestra 24-godišnji Andreas i 22-godišnja Jesika Bekman. Njihova oružja su dva “hjundaija” koje za nastup prijavljuje nekadašnji šampionski tim nemačke TCR serije, Target kompetišn. Target je sa Džošom Fajlsom osvojio prve dve titule u ovom prvenstvu (2016, 2017).

Najzad, na startu druge runde serije naći će se i 17-godišnji Poljak Šimon Ladnjak, ali sa “folksvagen golfom GTI TCR”. Ladnjak je prethodne dve sezone vozio Centralnoevropski klio kup. Premda je za 2020. bio najavljen kao učesnik TCR Istočna Evropa, na Grobniku ga nije bilo. Posle Nirburgringa, on planira dodatne gostujuće startove u TCR Nemačka.

Sa pobrojanom četvorkom lista učesnika u Ajfelima dobacuje tek do 15 takmičara, što nije impresivno za seriju koja je do pre dve godine okupljala i do 40 vozača za vikend. Kao i na Lauzicringu, na delu su automobili samo tri marke: Hjundai, Honda i Folksvagen. Korejski i japanski brend upisali su se u pobednike 2020, tehnika iz Volfsburga još nije.

Na Nirburgring je došao i 23-godišnji Poljak Albert Legutko, čiji se takmičarski vikend završio pre nego što je i počeo. On je u četvrtak vozio privatne testove, kada je njegov “sivik” FK2 pokolenja pretrpeo oštećenja koja se na licu mesta ne daju popraviti. Zato je Legutko već otputovao sa autodroma.

U generalnom je prvi 18-godišnji Austrijanac Niko Gruber ispred rutinera prvenstva, Antija Burija. Obojica voze Engstlerove “hjundaije” i razdvajaju ih 4 poena (39:35). Buri je dobro počeo svoj angažman u novom timu: posle 4 godine on prvi put ne vozi auto VAG proizvodnje, ali je pre dve nedelje prvi put osvojio pol-poziciju u šampionatu. Vikend je završio osvajanjem dva treća mesta.

Gruber je na otvaranju sezone na Lauzicringu ubeležio pobedu, drugu trku osvojio je 23-godišnji Dominik Fugel u “hondi”. Fugel je posle dve od 14 predviđenh trka na trećem mestu na tabeli, bodovno poravnat s Burijem.

Veteran serije, 44-godišnji Harald Pročik četvrti je posle prvog takmičarskog vikenda, a 20 godina mlađi Majk Halder, podjednako iskusan po stažu u TCR Nemačka, zauzima poziciju 6. Haldera je na Lauzicringu kvar hladnjaka eliminisao iz trke 2.

Fugelu je nedeljna pobeda u Brandenburgu dala krila. Na Nirburgringu je već pobedio 2018, prošle godine se takođe ubrajao u najbrže. “Sa samopouzdanjem ulazim u ovaj vikend”, kaže on. “Na Nirburgringu sam oduvek bio brz i staza izgleda odgovara “hondi”.

Ta snaga “honde” dobro će doći i njegovom timskom kolegi Halderu, koji najavljuje da na Nirburgring dolazi sa željom da izvuče maksimum, a sve to u sklopu ambicije da iz petog pokušaja najzad stekne naslov nacionalnog TCR šampiona. Majk i njegova sestra Mišel, takođe takmičar u TCR Nemačka, pošteno su se naradili na Lauzicringu. Prvo se u njegovom “siviku” aktivirao protivpožarni aparat, pa je auto trebalo očistiti. Mišel je imala peh i motor njene “honde” u subotu je morao da bude zamenjen, što je ekipa izvela za tri sata. A onda, kod Majka, već pomenuti defekt hladnjaka, koji je značio još više posla…

Lider prvenstva Gruber takođe vodi i u Honda junior čelendž kategoriji, čije mu je osvajanje 2020. i dalje u centru pažnje. U timu Engstler smatraju senzacionalnom činjenicu da se njihov novi pulen tako brzo snašao u turing trkanju i da je pobedio u prvom startu, jer mu je ovo prva sezona u disciplini.

Na takmičarski vikend na Nirburgringu biće pušten ograničeni broj gledalaca, a trke je uživo moguće pratiti na strimovima na platformama SPORT1.de, Fejsbuk stranici šampionata i na adac.de/motorsport zu sehen.

Raspored aktivnosti po danima je takav da se u petak voze dva treninga i kvalifikacije. Subotnja trka startuje u 11:50, a nedeljna u 11:25.