TCR Rusija ponovo u Smolensku: Svi jure “ladu” i Ladigina

Peti takmičarski vikend Ruskog prvenstva na kružnim stazama i njegove najjače Turing (TCR) klase vozi se na Smolensk ringu 5. i 6. septembra.

Na istom ovom autodromu sredinom jula otvoren je šampionat 2020. i Smolensk ring je jedina staza koja je ove godine dva puta domaćin učesnicima RSKG.

U dosadašnjih osam trka na najviši stepenik pobedničkog postolja izlazila su šestorica vozača. Ladin fabrički vozač Kiril Ladigin trijumfovao je tri puta i jedini je višestruki pobednik u 2020.

Po jednom su slavili njegov kolega Mihail Mitjajev, Lukoilovci Aleksej Dudukalo, Andrej Maslenjikov i Ivan Lukaševič, te Klim Gavrilov.

U generalnom poretku serije vodi Ladigin sa 130 poena, podjednak broj bodova imaju drugoplasirani Mitjajev i trećeplasirani Dmitrij Bragin (po 98).

Četvorostruki i aktuelni šampion Bragin nije upisao nijednu pobedu u 2020, ali je sve trke završavao u bodovima – dve na drugom stepeniku podijuma – i konstantnost u postizanju rezultata održava ga u vrhu tabele.

Četvrto mesto drži Dudukalo s Lukoil “audijem” (95 poena), sledi ga timski kolega Maslenjikov s “hjundaijem”.

Iako su mu zbog kazni oduzete pobede u Peterburgu i Moskvi, Gavrilov je šesti sa 89 poena, koliko ima i sedmoplasirani Lukaševič.

Na petoj rundi TCR Rusija, a prema kvalifikacionim vremenima sa prethodnog vikenda, najveća kompenzaciona težina od 60 kilograma dodeljena je Braginu, Ladiginu i Mitjajevu. Njihovi automobili su i najteži, imaju po 1.365 kg, što je maksimalna dopuštena težina za jedno TCR vozilo.

Sa po 40 kompenzacionih kilograma opterećeni su “kupra” Pavela Kaljmanoviča i “hjundai” Andreja Maslenjikova. Po 30 kg viška nose Gavrilov, Lukaševič i Grigorij Burlucki (sva trojica “hjundai”).

Kada se saberu osnovna i kompenzaciona težina, Maslenjikov startuje sa 1.345 kg, Gavrilov, Lukaševič i Burlucki sa po 1.335 kg, a Kaljmanovič je na ukupnoj minimalnoj težini od 1.295 kg.

Klirens svih “hjundaija” – a voze ih Bragin, Gavrilov, Lukaševič, Maslenjikov i Burlucki – iznosi 90 milimetara, obe “veste” su na standardnih 80 mm.

Svi “audiji” spušteni su na 60 mm, što bi moglo posebno da koristi Dudukalu, čiji je “RS 3 LMS” težak samo 1.255 kg, kao i sestrinski auto Andreja Radošnova, osvajača podijuma u Moskvi.

Smolensk ring važi za stazu na kojoj se povećana težina automobila i te kako oseća, i nije u pitanju samo smanjena brzina, već i povećano trošenje guma na trkačku distacu.

Krug je dugačak 3.357 metara, s najdužim (glavnim) pravcem od 586 metara. Staza ima 13 krivina, a maksimalna visinska razlika iznosi 10 metara. Kao ni u julu, pristup gledaocima nije dozvoljen.

TCR klasa vozi 20-minutni trening u subotu u 10:20. Kvalifikacije u dve faze zakazane su za 14:05 istog dana (sva vremena CET).

Prva nedeljna trka počinje u 13:25 letećim startom i traje 15 krugova. Drugi sprint vozi se istog popodneva od 17:10, kreće startom iz mesta i traje 18 krugova.