TCR statistika 2022: 680 automobilista vozilo je 313 trka u 35 šampionata

Sezona 2022. bila je još jedna uspešna godina za sva TRC takmičenja širom sveta, a statistika kaže da su Majk Halder i Isidro Kalehas bili najuspešniji u nekoliko kategorija.

Što se ukupne statistike tiče, u minuloj sezoni u svim TCR takmičenjima učestovalo je 680 automobilista u 313 trka raspoređenih u 35 šampionata.

Trke su vožene na četiri kontinenta i to na 98 staza. Trkači su stizali iz 55 zemalja, a najviše je bilo Italijana, njih 65.

Najaktivniji vozač bio je Majk Halder, jer je vozio TCR Evropu i TCR Dansku, pa je ostvario 33 starta. Iza njega je Isidro Kalehas, takođe sa paralelnim programom u Evropi i Španiji u kojima je vozio 30 puta. Samo jednu trku manje odvezao je Tom Koronel u WTCR i TCR Evropa, a osvojio je i zlatnu medalju na FIA Motorsport igrama. Vredi pomenuti i mladog Serhija Lopeza sa 26 starta u TCR Italija, TCR Evropa i Kopa Italija, a na Igrama je predstacvljao kolumbiju.

Najveći broj pobeda imao je Kalehas, čak 11, a od 15 trka u TCR Španija pobedio je na 10. Tome je dodao izuzetnu pobedu u TCR Evropa na Spa-Frankoršampu. Drugi po broju trijumfa je Rene Minih, koji je postao šampion u Emiratima, u TCR klasi Prokar serije, dok je Halder slavio osam puta, sedam u Danskoj i jednom u Evropi.