TCR Svetska serija dolazi u Australiju, prva od tri trke vozi se u petak

TCR Svetska serija nastavlja sezonu ovog vikenda na Sidnej motorsport parku, gde će gostovati TCR Australiji.

Kao lider serije na najmanji kontinent stiže Norbert Mihelis, koji ima samo šest poena više od Jana Erlahera i 19 prednosti u odnosu na Roba Hafa.

Na zajedničkom startu dve serije naći će se 25 automobila, a prema formatu TCR AUstralija za vikend se voze čak tri trke. Isto će biti i narednog vikenda, kad TCR Svetska serija ide na čuveni Bathurst. To znači da je na australijskoj turneji u opticaju čak 306 poena.

Sidnej motorsport park je u vlasništvu Novog južnog Velsa i jedva je od samo dve staze u Australiji koja ima FIA licencu ranga 2. Duga je 3,93 km i uglavnom su na njoj voženi dvotočkaši, a od 1992. i turing trke.

Kvalifikacije će biti vožene iz dva dela, Q1 traje 15 minuta, a Q2 deset. Dve od tri trke biće vožene po mraku, a prva je na programu već u petak od 10.40 po centralnoevropskom vremenu.

Drugi sprint, gde je startni raspored određen prema rezultatima iz prvog sa inverzijom prvih deset vozača, na programu je u subotu od 06.05 sati.

Treća trka voziće se u nedelju od 9.55, a startni raspored se određuje prema ukupnom broju poena sakupljenih u kvalifikacijama, trci 1 i trci 2.