Temeljno prerađen i najzad spreman za trke: Teknodom prikazao “defintivni” “fijat tipo TCR”

Italijanski Teknodom sport utrošio je dodatnih godinu i po dana na pripremu “fijata tipo TCR” i predstavio je prerađeni takmičarski model za koji tvrdi da je sada spreman za TCR takmičenja na nacionalnom i evropskom nivou.

U svom prvom izdanju, “tipo TCR” prikazan je još u julu 2018, a za istu godinu najavljen je i njegov trkački debi, koji je trebalo da se dogodi u TCR prvenstvu Italije.

Međutim, Teknodom je nastavio da usavršava svoju kreaciju. Početne prepravke detalja pretvorile su se u krupne intervencije na vešanju i karoseriji, a ugrađen je i novi motor, pa se ceo proces drastično odužio. Sadašnji, novi, revolucionisani i “definitivni” “tipo TCR” očekuju homologacija i određivanje Balansa performansi, a potom i dugo iščekivani prvi trkački izlazak na pistu. Na početku takmičarskog života voziće ga braća Džonatan i Kevin Đakon, čija je porodica vlasnik firme Teknodom.

“Mogu da vas uverim da je “fijat tipo” sada tu i da je spreman da zvanično izađe na pistu u TCR šampionatu”, izjavio je Kevin Đakon.

“Slobodno ćemo reći da možete da zaboravite na automobil koji ste videli na prezentaciji. Neumorno smo vozili krugove na Adriji kako bismo ga dalje razvili, ali se pravi preokret zbio kada smo dobili pomoć inženjera Masima Del Preta, koji je radio za Audi sport u GT prvenstvu Italije. S njim je ceo projekat potpuno revidiran, jer nam je cilj bio da konačni proizvod bude konkurentan, brz i pouzdan.”

“Prvo smo se latili točkova, pa smo stigli do vešanja i branika… Postepeno se pokazalo da bi bilo bolje da preprojektujemo i delove šasije napred i pozadi, kao i stabilizator. U zbiru, auto je sada potpuno nov, čak i volan!”

“Motor je dvolitarski Alfa Romeo turbo od 350 KS. Nismo sumnjali da je on pravi, jer je derivat onoga iz “đulije”, koji smo ekskluzivno tražili. Revidiran je ceo paket i sada smo sigurni da će ići dobro.”

U epohi covid-19 pandemije ne može se tačno reći kada će se “tipo TCR” premijerno naći na startnoj rešetki, ali je do tog momenta ionako ostalo nekoliko administrativno-tehničkih koraka.

“U međuvremenu, radi se na zvaničnoj homologaciji koju treba da dobijemo od TCR tehničkog odseka. Tehnička dokumentacija je prikupljena i samo čekamo pogodan trenutak da odvezemo automobil na zvanični test motora na probnom stolu i na ispitivanja u vazdušnom tunelu, kako bi bio definisan njegov Balans performansi”, objasnio je Đakon.

“Naša je ideja da učestvujemo u TCR Evropa i TCR Italija, ali videćemo. San bi nam bio i da se prijavimo za par FIA WTCR vikenda, možda za one najbliže Italiji. Međutim, s obzirom na situaciju, ostajemo u pripravnosti i prvo razmišljamo o homologaciji. Trebalo je da odemo u vazdušni tunel, ali je dan pre toga proglašena pandemija, pa smo tu morali da zastanemo.”

Teknodom se u TCR Italija takmičio sa “opel astrom TCR”, a ranije i sa modelom “alfa romeo mito” sopstvene izrade. Ni za “alfu”, a ni za “fijat” nije dobijena nikakva zvanična podrška kompanije Fiat, osim što je malom privatnom timu iz Padove odobreno da ove modele konstruiše, izrađuje i priprema za trke.

“Sve radimo sami i to nije jednostavno, jer mi nismo kuća koja se bavi samo trkama. One su naša strast i želimo da nastavimo u istom duhu, ali ne možemo da se preopteretimo. “Tipo TCR” je izazov u koji smo ušli pre tri godine, najzad smo spremni za start i da zadovoljimo zahteve za njim, kojih ima i van Italije. Onima koji žele da ga kupe moramo da obezbedimo i pravu tehničku podršku, a raspitivali su se ljudi i iz Sjedinjenih Država, Velike Britanije i sa Bliskog Istoka.”

“Trenutno imamo jedan gotov automobil, još četiri treba da kompletiramo najnovijim delovima, a 13 školjki je spremno za sklapanje.”

Osnovni posao kompanije Teknodom je izrada frižidera i rashladnih vitrina. Koristeći to svoje znanje, firma je izradila i uređaj koji može da pomogne u borbi s covid-19 pandemijom.

“Mnogo je teško govoriti o trkanju u ovo vreme jer su zbog pandemije koronavirusa prioriteti postali drugačiji. U našoj firmi proizvodimo frižidere i sada se svi suočavamo sa izuzetno teškom situacijom i s ekonomskog i sa radnog aspekta”, nastavio je Đakon.

“Ova ideja rođena je i ostvarena za samo nekoliko dana. Uspeli smo da transformišemo jednu “frižidersku ćeliju” u zatvorenu zaštitnu kabinu za medicinsko osoblje koje testira pacijente. Nazvali smo je Dom trijažna kutija, ona praktično razdvaja pacijenta i onoga koji izvodi test na koronavirus i pruža potpunu sigurnost, jer ne dolazi do međusobnog direktnog kontakta. Ova struktura može da se koristi ne samo u bolnicama, već i na mnogim drugim mestima na kojima ima mnogo ljudi. Prvu smo isporučili za Jezolo, ali ima još zahteva za njima.”

Na naslovnoj fotografiji su novi “fijat tipo TCR” (više nije narandžast), Dom trijažna kutija, Džonatan, Kevin i Domicijano Đakon (vlasnik i osnivač Teknodoma), kao i inženjer Masimo Del Prete.