Tojoti Argentina poverena proizvodnja “korole TCR”

Foto Duda Bairros/Vicar

Argentinskom ogranku Tojote povereni su projektovanje, izrada i razvoj automobila TCR specifikacije namenjenog kontinentalnom prvenstvu TCR Južna Amerika od 2021. godine.

Zna se da će model izbora imati limuzinski oblik karoserije. Njegovo ime nije poznato, ali se osnovano pretpostavlja da u igri može biti samo “korola”.

Automobil će biti proizvođen u Argentini i neće se trkati samo u Južnoj Americi, već će kasnije biti izvožen na različita druga tržišta širom planete.

“Već imamo odobrenje matične kuće da proizvodimo sedan”, izjavio je Danijel Erero, predsednik kompanije Tojota Argentina, kada je u intervjuu za MundoSport upitan hoće li se kompanija uključiti u južnoameričko TCR prvenstvo čije će runde biti održavane u Argentini, Brazilu, Čileu i Urugvaju.

Argentinska filijala Tojote navodno je već u procesu homologacije svog TCR modela za Južnu Ameriku i svet. Proizvodnja će verovatno biti locirana u lokalnim postrojenjima Tojota gazu rejsinga, odakle se već sprovode argentinski trkački programi.

Buduću ulogu Tojote Argentina kao globalnog izvoznika TCR automobila za sve šampionate tog standarda Erero gleda kao pozitivnu i s aspekta nacionalne privrede: “To će u našoj zemlji stvoriti više poslova.”

Godinama se nezvanično najavljuje i očekuje izlazak na scenu nekog modela Tojote po TCR specifikaciji. Ako se opisani projekat ostvari, Argentincima će pripasti čast da proizvode prvo TCR vozilo ovog japanskog giganta.

Vredi podsetiti da je Tojota jedna od najaktivnijih kompanija u svetskom automobilskom sportu.

Svetski reli šampionat i Svetsko endurans prvenstvo predstavljaju njene globalne fabričke programe. Fabričku podršku ima i kampanja u kros kantri relijima, čiji je nosilac filijala u Južnoj Africi, a kruna programa je Dakar reli.

U Japanu kuća ulaže u Super GT, u SAD je za pozornicu odabran Naskar.

Na regionalnom nivou, Tojota u Argentini učestvuje u prestižnom Super TC2000 šampionatu, kao i u Top rejs V6 seriji. U Brazilu se siluetne “tojote” (na naslovnoj fotografiji) trkaju u nacionalnom V8 Stok prvenstvu.

Zato nije iznenađenje da će se japanski brend aktivirati i u dolazećem TCR šampionatu Južne Amerike, koji će startovati 2021. godine.

Inače, početkom ovog meseca, promoter kontinentalne serije objavio je da ima 35 preliminarno prijavljenih automobila za inauguralnu sezonu, što je u aktuelnoj pripremnoj fazi šampionata nadmašilo njegova očekivanja.

Zainteresovane ekipe stižu iz sedam zemalja: Argentine, Brazila, Čilea, Meksika, Paragvaja, Perua i Urugvaja, a na listi se nalaze automobili šest različitih brendova.

Promoteru predstoji detaljna analiza prijava, a spisak licenci izdatih za takmičarsku 2021. biće otkriven do početka septembra.

Najavljeno je da će TCR Južna Amerika biti prvenstvo “vrhunskog međunarodnog nivoa, koje će privući najbolje vozače iz svake od zemalja i doneti prestiž celom regionu”.