Urutija slavio na Bathurstu, Haf preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu TCR Svetske serije

Pretposlednji trkački vikend TCR Svetske serije počeo je na Bathurstu treninzima na kojima su uglavnom dominirali vozači Cijan rejsinga.

U kvalifikacijama je Jana Erlahera nadmašio domaći trkač Toni D’Alberto, koji je osvojio pol-poziciju. Ipak, dvostruki svetski šampion je morao da startuje sa sedmog mesta, zbog promene motora, pa je sa druge pozicije startovao Santjago Urutija.

Urutija je na startu prve od tri trke odmah obišao D’Alberta, koji je izgubio poziciju i od Nestora Đirolamija. Erlaher je nadoknadio dve pozicije do kraja prvog kruga, i dao se u poteru za Mikelom Askonom.

Španac je imao peh, probušio mu se pneumatik, pokušao je da doće do boksa, ali mu to nije pošlo za rukom, pa je na stazu izašlo sigurnosno vozilo.

Na restartu nije bilo promena na čelu kolone, ali je Rob Haf uspeo da pretekne Džoša Bukana, a kruga kasnije pretendenta na titulu TCR Australija prošao je i Frederik Ferviš.

Na podijum su se popeli Urutija, Đirolami i D’Alberto, a Erlaher je osvojio značajnu količinu poena, što ga je vratilo na drugo mesto u generalnom plasmanu.

Posle sjajnog vikenda u SIdneju i odličnog tempa na Bathurstu, Haf je novi lider na tabeli, a Norbert Mihelis je kroz cilj prošao tek deseti i sada je trećeplasirani.

Mihelis će u drugi sprint ući sa pol-pozicije, a trka se vozi u 2.50 po centralnoevropskom vremenu.