Volt slavio na Katalunji, Koronel novi šampion TCR Evropa

Na poslednjoj trci sezone TCR Evropa na Katalunji pobedu je odneo mladi Estonac Ruben Volt, a novi šampion serije je Tom Koronel.

Prava drama dogodila se na kraju kruga za zagrevanje, kad je pretendent na titulu Kobe Pauvels skrenuo u boks, gde je i ostao. To je olakšalo posao veteranu iz Nardena, koji je laganim tempom trku u Španiji završio kao četvrti.

Volt je u sprint ušao sa pol-pozicije, ali je vođstvo izgubio do prve krivine od Danijela Tkačenka. Međutim, Ukrajinac je prerano startovao, što mu je donelu kaznu prolaska kroz boks.

Za to vreme su se Komtuju vozači probijali prema čelu kolone. Davidovski je držao drugu poziciju, a Filipi i Koronel su preticali jednog po jednog konkurenta.

Korzikanac je prošao Makedonca, i dao se u poteru za Voltom, a Koronel nije previše agresivno ulazio u duel sa Davidovskim. Ipak, ovaj duel se završio izletanjem makedonskog trkača, a incident je bio podr istragom sudija i označen je kao trkački.

Na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, iako je Davidovski uz pomoć redara uspeo da se vrati u trku.

Na restartu je Tkačenko počeo da pravi greške, pa je ubrzo otišao na odsluženje kazne.

Volt je poveo kolonu uz stalni pritisak Filipija, a trečepolasirani Koronel nije pružio poseban otpor Viktoru Andersonu kojeg je praktično propustio do poslednjeg stepenika podijuma.

Iza novog šampiona Evrope trku je završio Baldan, ispred Brauna, Oriole, Lošoncija i Fernandeza.

Koronel je postao šampion sa 468 poena, 27 više od Filipija, a treći u generalnom plasmanu i najbolji novajlija u seriji jeste Pauvels.