Vozio je Miljković, a sad je u vlasništvu Dubrete: Mladi Crnogorac u “kupri” planira TCR Istočna Evropa

Crnogorski automobilista Frano Dubreta novi je vlasnik nekada Leinove “kupre” koju su vozili Mladen Lalušić i Nikola Miljković.

On je sa ovim automobilom debitovao na brdskoj stazi Podi u Herceg Novom i odmah ubeležio pobedu, ispred timskih kolega iz AMSK Kotor Filipa Petkovića i Vasilija Jakšića.

“Trkam se tek dve sezone, ovo mi je treća, ali prvi put sa ovim autom. Bilo mi je pomalo neočekivano da ću odmah stići do pobede, ali auto mi je baš legao i mnogo mi se sviđa”, podelio je sa nama prve utiske 23-godišnji Kotoranin.

Kako “kupra” sa kojom je Miljković prošle sezone gostovao u TCR Istočna Evropa zadovoljava sve TCR standarde, pitanje o potencijalnom Dubretinom učešću na kružnim stazama samo se nametnulo.

“Voziću kružne trke, to je sigurno. Imao sam u planu da počnem sa trkom u Banjaluci, a onda i da se oprobam u TCR Istočna Evropa. Situacija sa koronavirusom je ponovo zabrinjavajuća i nisam siguran hoće li uopšte biti sezone. Takmičiću se gde god nam bude bilo dozvoljeno i moram da priznam da jedva čekam”, rekao je on i otkrio da će “kupra” ostati u bojama Lein rejsinga jer mu se dopalo kako izgleda.