Žarko Knego i u 2024. vozi “elantru” u TCR Istočna Evropa

Hrvatski automoblista Žarko Knego potvrdio je celosezonski nastup u TCR Istočna Evropa u 2024.

On će voziti “hjundai elantru”, koja je kupljena na polovini prošle sezone.

“Nismo znali da li smo deoneli pravu odluku kad smo na polovini sezone “kupru” zamenili “elantrom”. Nismo imali iskustva sa novim automobilom, ali smo dobili punu podršku Hjundai motorsporta. Pred Slovakija ring smo uradili karatak test na Grobniku, i odmah sam video da je auto potpuno drugačiji u odnosu na “kupru”. Morate biti više fokusirani i agresivni. Do kraja sezone smo eksperimentisali na svim stazama na kojima smo vozili, kako bi upoznali “elantru”, priseća se Knego.

“Na sreću, moj inženjer Miroslav Rastović ima ogromno iskustvo i znanje o setapu, pa smo napredovali prilično brzo. Adaptirao sam stil vožnje, a svi zajedno smo morali ponešto da menjamo. Sad sam zadovoljan što smo se pripremali tokom zime, kupili smo novi motor, reparirali manječ i suspenziju. Na poslednjem vikendu u 2023. u Brnu sam oštetio auto, pa smo i to sanirali”.

Knego dodaje da su dva ili tri testa pred početak sezone u planu, kako bi se isprobali još neki setapi i kako bi on i njegov auto bili što konkurentniji.

“Ovo je veoma skup sport, pa se trudimo da nađemo finansije za kvalitenu pripremu. U mojoj ekipi AK Dubrovnik nikad nema dovoljno novca za onoliko izlazaka na stazu koliko smatramo potrebnim. Mnogo vremena trošimo na pronalaženje novih sponzora”.

TCR Istočna Sezona započinje godinu na Balaton parku, stazi koja je otvorena prošle godine i gde turing trke prvi put dolaze.

“Staza je nova za sve nas, neće biti prilike da se izveze test, pa ću je savladati na simulatoru, koji je, nažalost, trenutno neispravan. Tokom zime sam radio na psihičkoj pripremi, jer sam primetio da ranijih godina to nisam uradio kako treba. Nadam se da će TCR Istočna Evropa biti konkurentna koliko i prošle sezone, jer to privlači i vozače i gledaoce”.

“Balaton park je moderna staza, veoma sam radoznao kako će izgledati trkanje na njoj. Nisam vozio na Salcburgringu, a po konfiguraciji najviše volim Brno i Red bul ring. Nadam se da će se i Grobnik vratiti u kalendar, jer mi je to domaća staza”.

Dubrovčanin je prošle godine iznenadio livrejom na svom autu, koja je privukla pažnju, a za novu sezonu isti dizajner priprema nešto novo.

“Tomislav je član naše ekipe, ima nove ideje, a uvek mu je dozvoljeno da pravi sve što misli da je interesantno. Zanimljivo je da ja nikad ne vidim kompletan dizajn pre nego što uradi na automobilu. Do sada je iznenađenje uvek bilo prijatno i verujem da će tako biti i ovog puta”

Iako se pred početak svake sezone iskažu nadanja i očekivanja, Knego ovog puta kaže da ih nema.

“Imao sam i dobre i loše trke, ali moj plasman u 2023. nije bio na nivou mojih očekivanja. Kad sam u Brnu bio treći, shvatio sam da imam potencijal za najbolje plasmane, da mogu da se trkam na tom nivou, ali je mnogo lakše završiti nekoliko trka na podijumu nego biti konstantno u vrhu. Dakle, važno mi je da svaku trku u 2024. završim u bodovima. za to mi je potrebno malo sreće i izbegavanje tehničkih problema”, završio je Knego.

TCR Istočna Evropa ulazi u sezonu 2024. poslednjeg vikenda aprila na Balaton parku.