Adrija, trening 1: Na vrhu Altoe i “honda”, slede Tarkvini i Poti

Subotnji program TCR Trofeja Evropa na Adriji otvoren je treningom na kojem je najbolje vreme postavio domaći vozač Đakomo Altoe u “hondi sivik” tima Target kompetišn.

Italijanski tinejdžer prešao je krug od 2,7 kilometara za 1:19.851 (prosek 121,81 km/h), što je i najbolji rezultat postignut u dosadašnjem toku vikenda.

Mladu nadu italijanskog turing trkanja u poretku je sledio veteran i superstar, Gabrijele Tarkvini u “transparentnom” “hjundaiju”, sa zaostatkom od 39 hiljaditih delova sekunde.

Treće mesto, svoj najbolji plasman dosad, obezbedio je Maksim Poti u belgijskom “folksvagenu” (+0.378), a četvrti rezultat sesije zabeležio je dvostruki šampion TCR Nemačka Džoš Fajls, uz zakašnjenje od nepune pola sekunde za timskim kolegom iz Targeta.

Portugalac Fransisko Abreu, šampion TCR Iberiko rangiran je kao peti (+0.907), dok je samo stotinku sporiji šestoplasirani Anti Buri najbolje rangirani pilot “audija RS 3 LMS”.

Điđi Ferara i “đulijeta” stigli su do osmog mesta, Orelijen Komt je “pežo” dovezao do pozicije 9, a listi učesnika ovog takmičarskog vikenda pridružio se i Kevin Đakon, takmičar iz TCR Italija, zahvaljujući kojem će se u startnoj rešetki naći i “opel astra”. Đakon je na prvom treningu klasifikovan kao deseti.

Trkači iz Rusije Grigorjev i Tolkačov završili su u poretku, kao 13. i 14, sa zaostacima u zoni od 2,5 sekunde. Engstlerovi puleni Florijan Toma i Luka Engstler prešli su po tri kruga u svojim “golfovima” i nisu ni pravili reprezentativna vremena, a Plamen Kralev nije ni izlazio na stazu.

Na današnjem rasporedu TCR Trofeja Evropa preostali su još podnevni trening i kvalifikacije, koje startuju u 15 časova.