Afanasjev najbrži na testu na Salcburgringu

Vozač Kraft-Bambu Lukoila Sergej Afanasjev bio je najbrži na jutarnjem testu kojim je otvoren TCR trkački vikend na Salcburgringu.

Ruski trkač je svoj najbolji krug u vremenu 1:27.208 postavio pred kraj 105-minutne sesije, čime je zahvaljujući desetinki razlike pomerio dotad vodećeg timskog Pepea Oriolu na drugo mesto. Španac je svoj rezultat 1:27.314 zabeležio početkom testa i tokom većeg dela proba nalazio se na čelu poretka.

„Veoma sam zadovoljan ovom sesijom, pokazala je da stvari malo-pomalo dolaze na svoje mesto. Osećaj u automobilu je dobar, sve se više navikavam na njega. Još ga možemo poboljšati, a ima i mesta gde ja treba da se popravim. Ova staza je veoma izazovna, na njoj sam se trkao samo jednom, pre deset godina, u Formuli Reno i sada prvi put na njoj nastupam sa autom prekrivenih točkova“, kazao je Afanasjev.

29.05.2015 - Free Testing, Stefano Comini (SUI) SEAT León, Target Competition fcb0f8f83d5613a0bf85057d3bed8f7d-499139787
I na pozicijama 3 i 4 završili su vozači „seat leon rejsera“, Targetov Stefano Komini (1:27.591), te još jedan pulen Kraft-Bambu tima, Đordi Žene (1:27.772). Najbolje rangirani pilot „honde sivik“, ujedno i lider šampionata, Đani Morbideli, dovezao je svoj auto do 5. mesta, uz rezultat 1:27.824.

Šest desetinki sporiji od Afanasjeva, Morbideli je test ocenio ovako: „Dobra sesija, zadovoljan sam kako stvari idu. Naravno, osećam 30 kilograma balasta i na pravcima i u zonama kočenja, ali je bolje nego što sam očekivao, pogotovu na stazi prohtevnoj poput ove. Mislim da kroz podešavanja još možemo da spustimo vreme za neku desetinku, ali što se tiče performansi, skoro smo na maksimumu.“

29.05.2015 - Free Testing, Fernando Monje (ESP), Opel Astra OPC, Campos RacingTest je Kampos rejsingu doneo probleme. Monheov „opel“ zastao je već na prvom krugu po izlasku iz boksa, kao uzrok se navodi problem s motorom. Junak iz Monce kasnije se ponovo pojavio na pisti u drugom automobilu španske ekipe, a zatim je tu „astru“ prepustio nemačkom veteranu Markusu Estrajhu, koji je pozvan da na testu učestvuje. Verovatno je reč o gestu kojim Opel želi da nagradi Estrajha za pobedu u klasi na 24 časa Nirburgringa izborenu za volanom „astre OPC“. Ali, to nije sve – Kampos je odredio Estrajha za drugog vozača tokom cele austrijske runde, što znači da će se Nemac na Salcburgringu i trkati.

Šesti takmičarski vikend TCR Internacionalne serije nastavlja se prvim treningom sutra u 10 sati.