Andrina Guger za Serbiaring: Mama mi je kupila “rejser” i zovem ga “Pink Lili”

Njeni takmičarski rezultati možda i nisu posebno impresivni, ali Andrini Guger niko ne može osporiti strast za auto-trkama i posvećenost sportu koji joj je zapravo hobi.

Za volanom od četvrte godine života, skupila je pozamašno trkačko iskustvo u najrazličitijim tipovima automobila i od kartinga, preko formula i GT automobila (maserati, korveta, porše) stigla je do turinga. Dve sezone vozila je „hondu“ Rikli motorsporta u ETC kupu, a ove godine promenila je kategoriju i nastupa za tim Target u Seat leon Evrokupu.

Simpatičnu 24-godišnju Švajcarkinju potražili smo na austrijskoj rundi Seatove monomarka serije i razgovor započeli pitanjem o njenoj stvarnoj profesiji.

SetRatioSize900650-Andrina-Gugger-2 gugger
Iz jednog skorašnjeg saopštenja Seata saznali smo da si ti u stvari nastavnik. Šta predaješ?
– Predajem deci od 12 do 16 godina, to je u Švajcarskoj srednja škola. Predajem matematiku, biologiju, hemiju, fiziku, fizičko, geografiju, istoriju i slikanje – umetnost. Diplomirala sam prošle nedelje (kraj juna). Tako je dobar osećaj završiti studije posle šest godina!

Šta te je navelo da 2015. promeniš takmičenje i pređeš iz ETCC-a u Seat leon Evrokup?
– Mislim da je jako teško sada biti u ETCC-u sa S2000 automobilom. Ukupno su četiri u klasi i nema nikakvog smisla tamo voziti i dalje. Drugi je problem što sa „hondom“ nemate šanse protiv timova sa automobilima kao što je BMW, koji je izradio BMW. Honde je pravio privatnik, i mislim da bih vodila unapred izgubljenu bitku da sam tamo ponovo startovala.

gugger guggerTražila sam nešto novo, postojala je mogućnost da kupim „seat leon“ i mislim da je to jako dobro, jer posle sezone imate šta da pokažete za novac koji ste uložili – imate sopstveni auto. Prvi put u životu odlučili smo da kupimo takav trkački automobil. Takva situacija je bolja i kada tražite sponzore, lakše je kada imate svoj auto.

A Seat leon Evrokup je sjajan za vožnju, ima više od 30 učesnika, svi automobili su skoro identični i to je velika razlika u odnosu na ETCC.

To znači da si od Riklija zapravo rentirala auto?
– Da. A ovaj je sada moj. Zapravo, ovaj auto pripada mojoj mami! Ona ga je kupila! Dali smo mu ime “Pink Lili”!

Kako bi sumirala svoje dve sezone u ETC kupu?
– Prva godina bila je stvarno dobra, mislim da je ETCC bio bolji i zbog većeg broja takmičara i tada sam bila vrlo zadovoljna. U drugoj godini imala sam puno tehničkih problema i to mi je bila zaista loša sezona. Nadala sam se da ću sve to ostaviti za sobom, ali prenela sam deo tih malera u Evrokup – na prve dve trke imala sam mnogo problema s elektronikom. Zato je Seat odneo moj auto u Barselonu na proveru, pa su na Eštorilu, na drugoj trci, otkrili u čemu je problem. Sad samo moram da se trudim da budem agresivna, forsiram i da budem brža nego što sam sada.

guggerPorodica ti je očigledno velika podrška.
– Velika je stvar što je cela moja porodica apsolutno luda za auto-sportom. Za sve je „kriva“ moja mama. Odrasla je na autodromima i kada je otac imao priliku da kupi karting, mama mi je rekla: ’Auto-sport je sjajan, moraš time da se baviš’. Otad sam na stazama s celom porodicom i jako je lepo, potpuno me podržavaju. Vidite da moj otac i moj dečko rade na automobilu, tako da je sve ovo mali porodični poduhvat.

Da li tvoj ovogodišnji program podrazumeva samo Evrokup, ili bi startovala u još nekom takmičenju koje se može voziti sa „leon rejserom“?
– U ovom trenutku to je samo Seat leon Evrokup. Sve je pitanje finansija. Nadam se da ću moći da izvedem još neki dan testiranja, jer su na poslednjih nekoliko trka Evrokupa stalno održavali testove u četvrtak, ali ja nisam mogla da ih vozim zbog obaveza na fakultetu. Testirala sam dva dana na početku sezone, a posle toga više nijednom. Ovde, na Red bul ringu, prvi put sam učestvovala na tom privatnom testu u četvrtak. Nadam se da će tokom letnje pauze možda biti vremena za probe.

Ako sve prođe dobro, kakvi su planovi za iduću godinu, ukoliko o njoj uopšte razmišljaš?
– Svakako piloti sve vreme razmišljaju i o sledećoj godini. Sada mislim da je Evrokup sjajan, puno je takmičara i zato mogu da zamislim da ću u ovom kupu ostati i iduće godine.

SetRatioSize900650-Bus-Gugger-Vinyes-Cypriano-BausCoppens-4Kakvu ti motivaciju pruža Trofej za dame u okviru Evrokupa?
– Ja to zapravo ne vidim kao pravu motivaciju, nego kao paralelnu borbu, pored one normalne borbe sa muškarcima. Srećna sam što u ovoj seriji ima mnogo brzih devojaka: Lusil Siprijano je uvek brza, uvek u top 10 ili top 15. Kod mene zavisi od slučaja do slučaja. Ali, sjajno je što su devojke tu i što se žestoko bore. Mislim da je to dobro za imidž žena u auto-sportu i za imidž samog takmičenja.