Askona preskače trke u Monci u TCR Evropa, jer mu je WTCR prioritet

Mikel Askona praktično je nepobediv u TCR Evropa ove sezone.

Prethodnog vikenda na Nirburgringu odneo je dve pobede, što se dogodilo posle dva vezana trijumfa na Spa-Frankoršampu na prethodnoj rundi ovog takmičenja.

Da magija koju izvodi Španac bude veća, on je pobede u Nemačkoj izvojevao sa petog i šestog startnog mesta, a bodovna prednost u generalnom plasmanu nad Frankom Đirolamijem je sada 37 poena.

“Vozim TCR Evropa od 2018. godine i sećam se da sam pobeđivao samo u sezoni kad sam bio šampion. Zato mi je još neverovatnija činjenica da sam vezao četiri uzastopne pobede ove godine”, rekao je Askona na kraju vikenda na Nirburgringu.

“Mislim da mi je sada lakše jer vozim auto najnovije generacije, a i ja i moja ekipa smo mnogo iskusniji. U drugoj trci sam iskoristio loš start Davidovskog i probio se iza Janga, koji me kasnije nije mnogo zadržavao, lako sam ga obišao i posle je bilo važno samo da održavam prednost. Bila je to konforna trka”, ispričao je Španac.

Sledeća runda TCR Evropa će se poklopiti sa WTCR vikendom Češkoj, a Askona kaže da mu je WTCR ipak prioritetan.

“Preskočio sam rundu na Zandvortu zbog obaveza u Pure ETCR. Moncu ću preskočiti jer mislim da u WTCR mogu da napravim još dobrih rezultata i to mi je prioritetno takmičenje. Na kraju ću ići na finale TCR Evropa u Barseloni, mislim da ću uprkos svemu uspeti ponovo da budem šampion Evrope”, dodao je Askona.