Balast za Motegi: “Honde” najteže kod kuće

“Honda sivik WTCC” biće najteži auto japanskog takmičarskog vikenda.

Na Hondinoj domaćoj stazi Tvin ring Motegi, njenim automobilima pripada 80 kilograma kompenzacione težine i samim tim takmičarski maksimum od 1.180 kg, jer se “sivik” na osnovu uprosečenja najbržih kvalifikacionih i trkačkih krugova u Argentini i Kini pokazao kao referentni model u Svetskom turing šampionatu.

U tom smislu, situacija se za japanskog proizvođača ne menja, jer su “honde” bile najteže i na Ningbou.

Isto kao i u Kini, “volvoi S60” Polstar Cijan rejsinga imaće 70 kg balasta, jer zaostaju desetinku po krugu za “sivikom”. Švedski automobili provešće vikend na minimalnoj težini od 1.170 kg.

“Sitroeni C-elize” dobijaju dodatni popust: za najbržim modelom u proseku kasne 0,4 sekunde, pa im je određena kompenzaciona težina od 40 kg, što je popust od 10 kg u odnosu na Ningbo.

S druge strane, “ševrolet RML kruz” dobio je 10 kilograma, jer je zaostatak za najbržim WTCC automobilom smanjio sa 1 sekunde na 0,7 desetinki.

Za WTCC trke 15 i 16 jedini automobili bez kompenzacione težine biće “lade veste”, koje startuju na baznih 1.100 kilograma, zato što su 1,3 sekunde po krugu sporije od referentnog modela.

Rezimiramo: u odnosu na prethodnu rundu na kineskom Ningbou, težinu nisu menjali “honda”, “lada” i “volvo”. “Sitroen” je 10 kilograma lakši, a “ševi kruz 10 kg teži.