Bart opleo po Cijan rejsingu: Oni su gubitnici koji će radije da odustanu nego da priznaju poraz!

Foto: Facebook

Direktor Komtuju rejsinga Žan-Mišel Bart komentarisao je izlazak Cijan rejsinga iz Svetskog kupa turing automobila nazvavši ih “luzerima”.

“Ta ekipa za sebe misli da su u najmanju ruku Mercedes u WTCR i vrše pritisak na FIA”, rekao je Bart za Speed Action TV.

“Kako se niko nije potresao zbog njihovog bojkota trka na Valelungi, oni sad vide da će da izgube prvenstvo, a nikad ga nisu izgubili. Sad su postavili situaciju da neće biti pobeđeni jer su naprosto nestali. Iz njihovih komunikacija mogli smo da čujemo mnogo pritužbi na Balans performansi, što razumemo. Ipak, oni su sad gubitnici, koji će radije da odustanu nego da priznaju poraz”, dodao je on.

Ekipa sa podrškom Audi sporta smatra da “nije bilo stvarnog problema” sa Gudjir pneumaticima, iako su i sami na Valelungi iskusili nekoliko pucanja guma.

“U suštini, kad maltretirate pneumatik, biće problema. Identifikovali smo poreklo defekta sa našim inženjerima, pa u drugoj trci nije bilo pucanja. To znači da rešenje postoji, zato kažem da problem nije realan”.

Cijan rejsing je odbio da komentariše izjavu Žan-Mišela Barta.