Benani dovezao “elantru” do prve pobede, Borković deseti

Branilac titule TCR Evropa Mehdi Benani dovezao je “hjundai elantru N” do prve pobede na Slovakija ringu.

On je startovao sa pol-pozicije, zadržao vođstvo, ali je tokom većeg dela trke imao Mikela Askonu za vratom. Borba je trajala do poslednje krivine, ali Marokanac nije napravio ni jednu jedinu grešku i za Španca nije bilo prolaza.

Loš start imao je drugi pilot “elantre” Feliče Jelmini, koji je krenuo sa drugog mesta i brzo pao na šesto. Nedostatak iskustva video se tokom cele distance, padao je i peo se u plasmanu, izletao, i kroz cilj prošao tek kao trinaesti.

Odmah posle starta, na stazi se zaustavio Sami Taufik, pa je intervenisalo sigurnosno vozilo, iako je Marokanac uspeo da dođe do boksa.

Redosled na restartu bio je Benani, Đirolami, Gavrilov, Askona,Nađ, a u narednih nekoliko krugova Askona je prošao dvojicu konkurenata.

Uzbudljivo je bilo oko desete pozicije. Borković je vodio žestoku borbu sa Langefeldom, gde je došlo i do guranja, a Holanđanin je izleteo u travu, posle čega je bio prinuđen da odustane. Iako je incident bio pod istragom, sudije su ga proglasile trkačkim.

Homola je pružao žestok otpor Borkoviću, kasnije Džimiju Klereu i Džeku Jangu, ali su ga svi oni prošli, pa je Slovak trku završio na 12. poziciji.

Redosled na vrhu ostao je isti do kraja trke, Benani je trijumfovao ispred Askone i Đirolamija, četvrti je bio Gavrilov, ispred Nađa i Koronela. Posle jučerašnjeg izletanja, Isidro Kaljehas je uspeo da ostane visoko u plasmanu, pa je kroz cilj prošao sedmi, ispred Barta, Džimija Klerea, Borkovića i Janga.

Homola je bio dvanaesti, a bodove su uzeli još i Jelmini, Tedi Klere i Martin Riba.

Sledeća trka TCR Evropa planirana je za dve nedelje na stazi Pol Rikar u Francuskoj.

1 Comment

  1. Ispadoše romantičarska vremena sa Kominijem, Verneom, Oriolom, Neshom, itd. Odavno nisam gledao dosadniji vikend. Prvi obrisi sezone:

    Askona i Benani se bore za titulu, Coronel je ok ali nije taj kalibar. Nova kupra je fantastična, Elantra je dobra ali neće dominirati kao i30 ( ne računam LYNK&CO jer je to prebezobrazno da puste fabriku tako očigledno da uzme titulu u WTCCR ). Neće biti uzbuđenja na tabeli osim borbe Askone i Benanija. Duca plaća cenu svakosezonske promene tima i auta gde mu niko nije dovoljno dobar, nema strpljenja poput Mihelisa da jednu slabu sezonu istoleriše pa da sledeće sa istim timom i autom ide napred. Ni Komini nije uradio ss Audijem ništa, a svi zvi znamo, da se ne lažemo, da je Komini u top 5, možda i top 3, uz Milera i Tarkvinija, čak mislim da je Komini jači od Mihelisa! Kominijeva glavna prednost je prilagođavanje svemu i svačemu, kao mačka sa 9 života, od one katastrofe u Bahreinu do titule! A taj Bahrein i Borković mesto 3 taj vikend je ustvari bio uspeh, šteta što tu nije zauzeo taktiku skupljanja bodova već srljao od vikenda do vikenda, taj SEAT sa Mađarima je sa pametnom strategijom mogao do titule te godine. Recimo, onaj Portugalac Monteiro, zna da pliva samo u zoni komfora sa jakim autom i fabričkim timom, čim je otišao na privatnika nije pokazao ništa. po meni, Borković je trebao da ide sa i30 i Mađarima u ovu sezonu, izbegao bi prilagođavanje na auto i tim, ovaj audi mu ne leži definitivno, kao Kominiju što nije one sezone. Ima još 10 trka, i da sam ja njegov menadžer nikako ne bi dozvolio da se vadi na Pol Rikaru i srlja, matematički mora da bude u bodovima svaku trku, u duele sme da ulazi samo sa majstorima, poput Benanija i Koronela, koji nemaju tradiciju incidenta u duelu, dok je Askona samo vruća glava i nije kalibar zemljaka Oriole u njegovim godinama, samo se gura jer je Španac sa Seatom, pa su mu “odvrnuli ” performanse, poput LUKOIL TIMU one godine sa 3 seata. I dalje tvrdim da je to 5. mesto Borkovića te godine lako moglo biti prvo, samo da je imao bolje savetnike i da je kao svraka skupljao bodove, sa bodovima iz SPA i Austrije i boljim Sepangom mogao je do titule, to je redak čovek koji je tako izvezao Makau kao debitant u takvoj konkurenciji.

Comments are closed.