Berger: Batona zanimalo da dođe u DTM, ali je problem što on živi u Americi

DTM šef Gerhard Berger otkrio je da je Dženson Baton, F1 šampion 2009, bio zainteresovan za pun angažman u nemačkoj premijum turing seriji.

Međutim, Berger takođe smatra da to ne bi bilo moguće – ili bar da ne bi uspelo – jer Englez ne živi u Evropi, što prvi čovek šampionata smatra preduslovom za valjan DTM nastup.

Posle duge F1 karijere, Baton je proveo dve godine u Japanu, kao Hondin trkač u Super GT seriji. Titulu u najjačoj GT500 klasi osvojio je 2018, u svojoj prvoj kompletnoj sezoni, da bi već krajem 2019. stavio tačku na to poglavlje svoje sportske biografije.

Međutim, 40-godišnji Englez nije se oprostio od trkanja uopšte, već je ostao zainteresovan za neku od drugih kategorija i jedna od njih mogla je biti DTM.

Šampionatu bi takvo ime sigurno mnogo značilo, a organizator se godinama ionako trudio da u prvenstvo dovodi prvoligaška imena iz drugih disciplina automobilskog sporta (da od F1 pilota pomenemo samo Miku Hakinena, Žana Alezija, Dejvida Kultarda ili Ralfa Šumahera).

Baton nikad nije vozio DTM auto, ali je trkao protiv njih. S “hondom NSX” učestvovao na novembarskoj rundi na Hokenhajmringu, kada su Honda, Leksus i Nisan poslali po jedan automobil na DTM finale. Englez je tom prilikom startovao na oba sprinta u Baden-Virtembergu, a prvi od njih završio je kao deveti.

Berger bi voleo da Batona vidi u “svom” šampionatu, ali je ispričao i zašto veruje da bi takav angažman teško mogao da podrazumeva kompletnu takmičarsku sezonu. Dženson, naime, živi u Sjedinjenim Državama s verenicom i sinom i morao bi preko Atlantika kad god bude potreban.

“Pričao sam s Džensonom u Hokenhajmu”, kazao je Berger za Motorsport.com. “Rekao mi je da bi voleo da vozi DTM, međutim, u razgovorima koji su usledili, osetio sam da bi on voleo da nastavi da živi u Los Anđelesu.”

“DTM je žestoko takmičenje apsolutno vrhunskog nivoa. Da biste bili uspešni, morate da živite u Evropi i da svakog dana budete u kontaktu s timom. Ne znam da li je on na to spreman.”

“Ja bih voleo da ga vidim u DTM-u. Dopada mi se i visoko ga cenim, ali mislim da je sada u fazi života kada razvijate i druge interese.”

A da više nije baš lud za prekookeanskim putovanjima, Dženson je otkrio obrazlažući svoje Super GT povlačenje, navodeći isuviše česte transpacifičke letove kao najveću prepreku. On je 2018. i 2019. morao da dolazi u Japan na svaku od osam Super GT trka godišnje, na testove Honde, ali i Bridžstona kao proizvođača pneumatika.

“Život se definitivno menja kada imate porodicu, dok se u trkačkom smislu ne menja ništa”, kazao je Baton 2019, objašnjavajući zbog čega prekida Super GT karijeru.

“Kada uđem u automobil, osećam se apsolutno isto i najbolje trke 2019. vozio sam otkako mi se rodio sin Hendriks. Ne mislim da se moja vožnja promenila, ali mi odsustvovanje od kuće teže pada, jer ja živim u Americi, a putujem na svaku trku i test u Japanu. To je mnogo putovanja.”

“Dakle, da, provodiću više vremena kod kuće. To se jeste promenilo. Ali, i dalje ću se trkati, ja sam trkač i ne mogu da stanem. Voziću dok ne napunim 80 i neku godinu, kao Stirling Mos!”

“Ako vatra još gori u vama i ako vas trkanje uzbuđuje, morate da nastavite da se trkate. Rođeni smo da bismo to radili i to se ne može promeniti.”