Berton startuje prvi na Zolderu, ispred Erlahera i Magnusa

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Francuski trkač Natanael Berton za volanom “audija RS3 LMS” ekipe Komtuju rejsing startovaće prvi na otvaranju nove WTCR sezone.

On je nadmašio Jana Erlahera u “lynk&co”, koji je tokom čitavih kvalifikacija pokazao najbolji tempo.

U prvom delu kvalifikacija najbrži je bio upravo Erlaher, ispred Bjerka i Magnusa. Dvojica pilota “lynk&co” smenjivala su se na vodećoj poziciji, a samo je Magnus, kome je Zolder kao druga kuća, uspeo da se potisne Milera na četvrto mesto. I druga dva automobila Cijan rejsinga, koje voze Urutija i Bjerk uspela su da prođu u drugi deo kvalifikacija, a to je pošlo za rukom i Koronelu, Tašiju, Bertonu, Gerijeriju, Verneu i Širolamiju.

Debakl “hjundaija” video se već tokom Q1, jer je samo Mihelis uspeo da ostane u borbi za pol-poziciju, i to kao 11.

Ispod crte ostao je gost u WTCR Danijel O Kifi u Vukovićevom “reno meganu”, dok je celosezonski trkač ove ekipe Džek Jang bio 16.
U drugom delu kvalifikacija Magnus je dao sve od sebe i postavio najbrži TCR krug na Zolderu.

U Q3 su prošla i tri “lynk&co”, Urutija je bio najbrži, ispred Erlahera i Milera, a peto vreme postavio je Natanael Berton u “audiju RS3 LMS”. On je izbacio timskog kolegu Toma Koronela za 0,012 sekunde.

Sedmo vreme postavio je Taši, osmi je bio Bjerk, deveti Verne, a deseto vreme i pol-poziciju za trku 2 osvojio je Nestor Đirolami.

Gerijeri će u obe trke krenuti sa 11. mesta, a Mihelis sa 12.

Magnus je odabrao da formu iz Q2 prenese u Q3, pa je prvi izašao na stazu. Njegov krug bio je 1,35:527. Drugi je vozio Urutija, koji je napravio nekoliko grešaka, što ga je koštalo vremena u drugom i trećem sektoru, pa je štopericu zaustavio na 1,35:880.

Treći je startovao Erlaher, izvezao savršen krug 1,35:486, a za njim je krenuo Miler, koji je napravio grešku na ulasku u brzi krug, pa će krenuti sa pete pozicije.

Najveće iznenađenje priredio je Berton, koji je u “audiju” izvezao 1,35:486, što je bilo bolje od Erlahera za 0,031. Treći startuje Magnus, četvrti Urutija, a peti Miler.

Prva trka na programu je sutra od 10.30 uz prenos na Eurosportu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*