Betera i Seat pobedom zatvorili turing prvenstvo Italije 2016.

Vozač džentmen Enriko Betera ubedljivo je trijumfovao u četrnaestoj, poslednjoj sezonskoj trci turing šampionata Italije, dovezavši svoj “seat leon TCR” do cilja 20 sekundi pre prvih pratilaca.

Italijan se dominantnom pobedom revanširao za poraz u trci 1 u Monci, uzrokovan vremenskom kaznom. Posao mu je svakako olakšala rana eliminacija Akua Pelinena i Luiđija Ferare, trkača koji su trku 1 završili prvi, odnosno treći.

Drugi u apsolutnom poretku i u TCR klasi završio je Romi Dal’Antonija u “seatu” sa DSG transmisijom. Zahvaljujući ovom rezultatu, tandem Dal’Antonija-Pičin došao je do sezonske bronze u najjačoj kategoriji šampionata.

Ukupno treći i danas drugi put TCT pobednik bio je Andrea Bači u “đulijeti QV”, koji je uz bilans od pet trijumfa u šest startova postao šampion u TCT klasi obnovljenog italijanskog prvenstva na krugu.

Betera je poveo trku s pol pozicije, a već na prvoj šikani okrenuo se i otpao favorit Aku Pelinen. Njega je pogurao preambiciozni Ferara, koji je startovao sa 16. mesta i u prvih nekoliko stotina metara već je bio dospeo do trećeg mesta.

Posle incidenta, Pelinenova “honda” ostala je pored staze i finski vozač je definitivno izgubio mogućnost da ovog vikenda zabeleži i drugu pobedu u Monci. Oštećeni su i točak i vešanje Ferarinog “subarua”, pa su iz igre već u prvom krugu otpala dvojica vozača sa prepodnevnog podijuma, a njihov minijaturni karambol izazvao je i intervenciju sigurnosnog vozila. Ferara je u ovom nastupu imao ambiciju da završi na drugom mestu, što bi možda i postigao da na startu nije bio toliko nestrpljiv.

Partenza gara 2

TCR šampion 2016. Roberto Kolčago neslavno je završio gostovanje u TCS klasi. On je posle samo 5,8 kilometara, još ranije nego u trci 1, odvezao auto u garažu, da bi kasnije iz nje izašao i definitivno se vratio u boks. Tehnički problemi nastavljaju da muče TCS “hondu sivik” – kako se saznaje, turbo ne radi kako treba i ne obezbeđuje očekivanu snagu. JAS motorsport puno veruje u TCS, najslabiju klasu prvenstva Italije, ali će probleme poput ovog morati brzo da rešava da bi za iduću sezonu imao više mušterija.

Posle haotičnih početnih kilometara i eliminacije glavnih rivala, Betera je ostao bez pravih protivnika i do cilja je odmakao pratiocima preko 20 sekundi, zabeleživši i najbrži krug od 2:02.180 (prosek 170,7 km/h).

Glavnu direktnu borbu, onu za drugo mesto, vodili su Dal’Antonija u “seatu” i Bači u “alfi QV” klase TCT. To je bio prvi put u 2016. da se “đulijeta” po nacionalnoj homologaciji pojavila kao pretendent, najzad i osvajač apsolutnog top 3 plasmana u jednoj trci šampionata Italije.

Novu, ukupno desetu ovogodišnju pobedu u najslabijoj, TCS klasi, zabeležio je Alberto Basi, koji je kraj karirane zastave prošao osmi. On je sa “seat” karavanom titulu u svojoj kategoriji izborio još u septembru u Imoli.

Rezimirajmo: prvaci Italije za 2016. su Roberto Kolčago (honda, TCR), Alberto Basi (seat, TCS) i Andrea Bači (alfa, TCT).

gara_2_03_classification_race_2-1