Bilans TCR Azija 2017: Kusiriju kruna, Tajlanđanima primat, Engstleru timska titula

Azijski TCR šampionat jedino je TCR prvenstvo osnovano iste godine kad i Internacionalna serija.

Iako su 2015. osnovani i ruski, portugalski i italijanski šampionati, oni su se trkali kao dodatna klasa u nacionalnim serijama, dok je TCR Azija bilo prvenstvo isključivo za vozila pravljena po TCR specifikaciji.

U prvoj takmičarskoj sezoni, 2015. godine, titulom se okitio Majkl Čoi iz Hong Konga, koji se takmičio u “hondi sivik“. Prošle godine naslov je takođe poneo takmičar iz Hong Konga, Endi Jan koji je vozio “folksvagen golf“.

Za ovu sezonu kalendar je nekoliko puta menjan, ali je u finalnoj verziji sadržao čak 4 runde u Kini, i po jednu u Maleziji i Tajlandu.

Engstler je za 2017. ponovo prijavio dva “golfa“, ove sezone su ih vozili Kantadi Kusiri iz Tajlanda i Dijego Moran iz Ekvadora.

Tajlanđanin Tin Sritraj je sezonu počeo u “golfu“, da bi se posle prvog takmičarskog vikenda vratio u “hondu sivik“ koju je vozio tokom 2016.

Feniks rejsing Azija je prijavio jedan “audi RS 3“, ali se on takmičio na dva vikenda, a za volanom se nalazio Tong Siu Kau iz Hong Konga.

Audi Hong Kong je takođe prijavio jedan automobil za Džaspera Tonga iz Hong Konga, a za tri trke je prijavio i drugi auto iste marke, koji su vozili njegovi zemljaci Aleks Fong i Šon Tong.

Malezijac Daglas Ku je vozio „seat leon“, dok se Elegant Rejsing Tim takmičio sa dva “leona“ koji su vozili Erik Kvong iz Hong Konga i Aleks Liju iz Makaua. Treći “leon“ takmičio se samo na jednoj trci, a za volanom se našao Vong Kiang Kuan iz Makaua.

R Inženjering iz Malezije takmičio se sa dve “honde sivik“, a oba vozača su takođe Malezijci, Abdul Katir i Lai Vi Sing.

Prvi trkački vikend vožen je u Maleziji, na stazi Sepang, a dominirao je Kantadi Kusiri koji osvojio pol-poziciju, postavio najbrži krug i ubedljivo pobedio. Na drugom mestu se našao Dijego Moran dok je treći bio Tin Sritraj. Na drugoj trci Kusiri se sa 10. mesta probijao do trećeg, ali ga je kontakt sa Sritrajem koštao izletanja i pada na poziciju 9. Na trci je trijumfovao Moran ispred Lai Vi Singa i Abdula Katira.

Sledeća dva trkačka vikedna su održana u Kini, na stazi Žuhaj.

Na prvoj poseti Žuhaju, pol-poziciju i pobedu u prvoj trci je osvojio Džasper Tong u “audiju“. Drugi je bio Kusiri dok se na trećem mestu našao gost iz Kine, Hunag Ču Han u “audiju“. Druga trka je bila jedna od najuzbudljivijih ove sezone. Voženo je po kiši, a Sritraj je ubedljivo trijumfovao, međutim iza njega se vodila borba za drugo mesto između četiri vozača, a na kraju drugo mesto je osvojio gost iz Makaua, Felipe Klemente de Soza u “golfu“, dok je trćei bio Lai Vi Sing u “hondi“.

Druga poseta Žuhaju nije bila ništa manje uzbudljivija od prve. Pol poziciju je osvojio Kusiri, ali je tokom obe trke imao problema sa automobilom, što ga je onemogućilo da postavi dobar rezultat. U prvoj trci vodila se velika borba za pobedu između Lai Vi Singa i Šona Tonga. Međutim u poslednjem krugu je došlo do kontakta i obojca su završili van staze. Pobedu je odneo Katir, dok je Sing prošao kroz cilj kao drugi. Na trećoj poziciji se našao Dijego Moran. Druga trka je ponovo vožena po kiši, a ovaj put su dominirala dva “seat leona“ Elegant Rejsinga. Erik Kvong je trijumfovao ispred Aleksa Lijua, treći je na cilj stigao Šon Tong u “audiju“.

Trkački vikednd u Tajlandu održan je na uličnoj stazi Bangsaen, a takmičari iz TCR Tajland su se pridružili vozačima TCR Azije. Kusiri je ponovo izborio pol-poziciju, ali je prvu trku završio samo 20 metara udaljen od startne rešetke. On je sporije startovao i pokušao je da zatvori prolaz Tinu Sritraju. Međutim, Sritraj ga je već pretekao, Kusiri je udario u stranu “honde sivik“ i izgubio kontrolu nad “golfom“ i preprečio se na stazi.

U pokušaju izbegavanja “golfa“ došlo je do mnoštva sudara, u kojima je eliminisano pola takmičara. Sritraj je trijumfovao, dok se podijum kompletirali Lai Vi Sing i takmičar iz TCR Tajlanda Pasarit Promsombat u “seatu“. Drugu trku su takođe obeležili incidenti a na prvom mestu se ponovo našao Sritraj koji je sa dve pobede postao glavni konkurent Kusiriju u borbi za titulu. Na drugom mestu se našao Dijego Moran, a na trećem mestu dama iz TCR Tajlanda Natanid Livatanavaragul u “seatu“.

Poslednja dva trkačka vikenda održana su u Kini, a gosti su bili takmičari iz kineskog TCR prvenstva.

Pretposlednja runda sezone organizovana je na stazi u Šangaju, a Likvi Moli Tim Engstler je ponovo dominirao. Kusiri je osvojio pol-poziciju i obe trke, dok je njegov kolega Dijego Moran oba puta bio drugi. U trci 1 do trećeg mesta je došao gost iz TCR Kina Huang Ču Han u “audiju“, dok se na najniži stepenik podijuma u drugoj vožnji popeo Sani Vong u “golfu“. Tin Sritraj je imao loš vikend i izgubio je dosta poena u odnosu na Kusirija.

Finale TCR Azija održano je zajedno sa Internacionalnom serijom na Žeđijangu. Međutim, za razliku od prethodnih sezona takmičari iz ova dva prvenstva nisu vozili zajedno. Trkač-gost Žan-Karl Verne obezbedio je pol-poziciju, dok je drugoplasirani Kusiri bio najbrži takmičar iz TCR Azija.

U prvoj trci je trijumfovao Verne ispred Endija Jana u “audiju“ i Huang Ču Hana. Najbolji vozač TCR Azije je bio Kusiri na četvrtoj poziciji. Drugu trku je osvojio Tin Sritraj ispred Endija Jana i Dijega Morana, ali ta pobeda nije bila dovoljna za naslov, već samo za drugu poziciju u generalnom.

Kantadi Kusiri je četvrtim mestom u drugoj vožnji osvojio titulu u TCR Aziji, 13 poena ispred Tina Sritraja. Na trećoj poziciji u konačnom plasmanu završio je Moran.

Engstleru je ovo druga titula u TCR Aziji, posle prošlogodišnje koju im je doneo Endi Jan.

U kategoriji vozača amatera titulu je osvojio Abdul Katir u “hondi“, 70 poena ispred Džaspera Tonga u “audiju“ i Erika Kvonga u “seatu“.