I bilo je besmisleno: Demustije napušta TCR

Francuz Gregoar Demustije odlučio je da napusti TCR Internacionalnu seriju posle svega tri izvezene runde.

On je u nedelju posle trka na Ošerslebenu obavestio belgijski DG sport da će se fokusirati na svoj program u Svetskom relikros prvenstvu, pa ekipi preostaje da pronađe novog pilota za jednu od “opel astri”.

“Mislio sam da ću izvesti i poslednje tri runde TCR Internacionalne serije, ali sam konačno odlučio da se usredsredim na Svetski relikros šampionat, čija se francuska runda odigrava u isto vreme kada i TCR vozi na Tajlandu”, kazao je Demustije i zahvalio se DG sportu na profesionalizmu i ljubaznosti.

Bivši WTCC takmičar, Gregoar je na Salcburgringu preuzeo kokpit “opela” od dotadašnjeg vozača Pjer-Iva Kortala. Na startovima u Austriji, Mađarskoj i Nemačkoj nije uspeo da upiše ni jedan jedini poen.

“Opel astra” je konkurentnija nego ikada, i to na svim stazama, što su pokazali pol-pozicija i drugo mesto na brzom Salcburgringu, kao i drugo mesto koje je Mato Homola osvojio u Nemačkoj”, rekao je tim menadžer Kristijan Žispan. “Sad tražimo brzog vozača sa odgovarajućim budžetom kako bismo sezonu 2017. završiti sa dobrim rezultatima i pripremili se za 2018, koju ćemo započeti sa mnogo većim očekivanjima.”