Borković i Marković sa “škodom” na 55. Srbija reliju

Tradicionalni Srbija reli biće održan od 23. do 25. septembra, a grad domaćin je po peti put Vrnjačka Banja.

Test vožnja (shakedown) od devet kilometara predviđena je za petak, 23. septembar u popodnevnim satima, dok je ceremonijalni start za zakazan za isti dan u devet uveče.

Po šest brzinskih ispita vozi se u subotu i nedelju, s takmičarskom distancom od 152 km.

Na startnoj rampi 55. izdanja najznačajnijeg nacionalnog automobilskog takmičenja pojaviće se 46 automobila, sa 25 domaćih i 21 posadom iz inostranstva. Na listi prijavljenih nalazi se šest automobila R5 specifikacije.

Učesnik Srbija relija biće i Dušan Borković sa suvozačem Igorom Markovićem. Ovaj tandem nastupiće u “škodi fabiji” sa novom školjkom, jer je stara nepopravljivo oštećena na letošnjoj vožnji u Hrvatskoj.

Borković i Marković su Srbija reli već osvajali 2019. i 2020. Pre tri sezone, oni su postali prvi domaći pobednici ovog takmičenja u 27 godina.

“Velika mi je čast što posle jedne godine pauze ponovo imam priliku da osvojim Srbija reli. Ja nisam reli ekspert, ali mi je reli u srcu i želim da se vratim u velikom stilu. Posle peha u Hrvatskoj, imam malo veću zadršku, ali obećavam da ću dati svoj maksimum”, kazao je Borković, koji najozbiljnije konkurente vidi u posadama iz Bugarske.

Na prezentaciji 55. Srbija relija, njegov direktor Branislav Pijević istakao je da ove godine primenjuje organizaciona iskustva sa evropskih takmičenja i WRC Relija Hrvatska i zamolio je gledaoce da na licu mesta poštuju uputstva redara.