Borković i Marković treći put osvojili Srbija reli

Srpski automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković osvojili su 55. Srbija reli i tako ušli u istoriju automobilizma kao jedina srpska posada koja je tri puta pobedila na najprestižnijem regionalnom takmičenju.

Borković je u “škodi fabiji R5 EVO” napravio najbolje vreme na 10 od 12 brzinaca i time obezbedio ubedljivu pobedu u generalnom plasmanu. Srpski as drži i rekorde svih etapa ovog takmičenja, a na 55. Srbija reliju je oborio lične rekorde na šest brzinaca.

Uprkos velikoj konkurenciji od 35 posada iz pet zemalja, Borković je napravio prednost od minut i 37 sekundi u odnosu na drugoplasiranu posadu Stajkov-Kadir.

On je ponovio rezultat iz 2019. i 2020. godine i treći put podigao pehar koji se boduje za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat Srbije.

„Presrećan sam što sam doneo još jednu pobedu Srbiji! Neverovatan je osećaj voziti pred svojom publikom i puno mi je srce što sam uspeo da ispunim očekivanja i po treći put osvojim Srbija reli. Čestitke i mom suvozaču Igoru Markoviću bez koga ovo ne bi bilo moguće“, izjavio je Borković.

„Bili smo mudri, strpljivi i pametni. Dušan je još jednom pokazao koliko je kvalitetan vozač i zašto je veliki šampion. Odlično smo kontrolisali situaciju na stazi i osim jednog manjeg proklizavanja, sve ostalo bilo je besprekorno. Zahvalio bih se organizatorima na sjajnom obavljenom poslu, sve je funkcionisalo u najboljem redu“, rekao je Marković.