Borković imao udes, Fulin pobedio, titule Kadžaji, Makšinu i Matejovskom

Dramatičan start trke 1 poslednjeg vikenda ETC kupa odložio je odluku o novom šampionu klase Monomarka. U krugu za zagrevanje stao je “rejser” kojim upravlja Mato Homola, a posle sjajnog starta Dušan Borković je izgubio kontrolu nad svojim autom i završio u zaštitnoj ogradi.

Kako se nezvanično doznaje, može biti da je Pančevcu pre udesa pukla guma, a njegovi mehaničari iz B3 rejsinga odmah su počeli sa popravkom, kako bi Dušan startovao u trci 2. Šteta na “rejseru” deluje dosta ozbiljno.

Fulin_03715013_042
Ova situacija je išla naruku Petru Fulinu, kome se odjednom otvorila prilika da trijumfuje i nastavi da se bori za titulu. Pošto je pobedio u trci 1, on za Borkovićem zaostaje samo 13 bodova. Homolu je rano odustajanje već izbacilo iz igre.

Franc Engstler je u prvom krugu izleteo sa staze, manje dramatično nego Borković, ali je potonuo u plasmanu. Davit Kadžaja je uspeo da se probije na ukupno drugu poziciju, odnosno da povede u TCT2 klasi i trku pobednički privede kraju. Gruzin je posle prve vožnje na Siciliji obezbedio titulu u svojoj konkurenciji, koja nije bila prejaka, ali je Kadžaja apsolutno dominirao.

Rikli_03715013_045
Peter Rikli je imao bolje kvalifikaciono vreme od Mihala Matejovskog, a i trku je završio kao pobednik, ispred češkog suparnika. I pilot Krenek motorsporta osvojio je titulu pre trke 2: on Rikliju beži 21 bod, što je nedostižno u poslednjoj vožnji ETCC u godini.

Žil Brukner je u klasi S1600 završio ispred Niklasa Makšina, ali je Nemac u svakom slučaju osvojio evropsko zlato jednu trku pre kraja sezone.