Borković: Moram da se oslobodim psihološkog pritiska (VIDEO)

Drugi deo sezone Evropskog kupa turing automobila počeće trkačkim vikendom u Brnu, 5. i 6. septembra, a u nastavku takmičenja Dušan Borković će voziti noviji „seat leon rejser“ mađarskog B3 rejsinga.

Trkačku pauzu Borković  je iskoristio za boravak u Sjedinjenim Državama. „Malo sam odmarao, ali sam se i pripemao za završnicu sezone. Uz dosta kondicionih treninga, stigao sam i da vozim na raznim stazama kako bih ostao u što boljoj trkačkoj formi. Svakodnevno sam i na vezi sa inženjerom, pošto moj tim radi na pripremi novog „seat leon rejsera“, ispričao je srpski vozač.

Po svemu sudeći, u pitanju je automobil koji je B3 rejsing letos kao nov nabavio od Seat sporta, vozilo skoro godinu i po dana mlađe od onog koje je Dušan dovezao do pobeda na Hungaroringu, Slovakija ringu i Pol Rikaru. Treći i najnoviji „seat leon rejser“ u garaži mađarske ekipe dosad je imao samo jedan takmičarski nastup: na austrijskoj rundi Leon Evrokupa na Red bul ringu vozio ga je Norbert Kiš i osvojio je četvrto mesto u trci 1, dok trku 2 nije završio zbog manjeg udesa.

Borković je prvu polusezonu ETC kupa završio na prvom mestu u monomarki sa osvojenih 56 bodova. Do kraja sezone očekuju ga još tri takmičarska vikenda: Brno, Zolder i Perguza. Prvi izazov biće već automotodrom Brno, domaći teren Dušanovog najvećeg konkurenta Čeha Petra Fulina, i skoro domaći teren Slovaka Mata Homole.

Mini rekapitulaciju prve tri ETCC runde pogledajte na sledećem snimku.

„Moram biti izuzetno mudar da zadržim prednost koju sam stekao u odnosu na ostale vozače u prvom delu sezone. Sada mi je svaki bod važan i trebalo bi da izbegavam nepotrebne duele. Iako sam trenutno u prednosti u odnosu na ostale, siguran sam da će se pobednik znati tek na poslednjoj trci na Siciliji, s obzirom da se tu osvajaju dupli bodovi. Najveći izazov za mene je da se pred nastavak sezone oslobodim psihološkog pritiska jer se nalazim na čelu tabele“, rekao je Borković.

Brzi Srbin usredsređen je na osvajanje ETC kupa u SMT klasi, a iz njegovog okruženja saopštavaju kako uveliko razmišljaju o povratku na svetsku scenu, i navode kako u WTCC krugovima postoji veliko interesovanje za takvu kampanju, te da o svemu pregovaraju sa sponzorima i ljudima iz šampionata.