Borković odlučio da ne vozi u Marakešu!

Dušan Borković je na svom na svom Fejsbuk profilu objavio da neće nastupiti na današnjim trkama u Maroku!

“Nadam se da vas neću razočarati ovom objavom. Mislim da je bila ishitrena odluka da uopšte vozim ovu trku s obzirom na bol i tugu koju osećam zbog gubitka oca. Sve je i previše sveže, a ja se u autu osećam jako loše i nemam gotovo uopšte koncentraciju, a ova staza je i više nego opasna. Drugi razlog je auto koji uopšte ne odgovara WTCC standardima i nije po najnovijoj specifikaciji za 2015. godinu već mnogo kasni za fabričkim automobilima”, napisao je Duca.

11165160_948840775147745_4879402047010285643_n  Nakon ove objave, oglasio se i Borkovićev PR tim, objašnjavajući situaciju koja je prethodila Ducinoj odluci i navodeći kako je srpski automobilista posle jučerašnjih kvalifikacija sa razočaranjem zaključio da njegova “honda sivik”, kao ni u Argentini, ne može da bude konkurentna, ne samo protiv dominantnih Sitroena, već ni protiv Lada i Ševroleta, a što je najveći paradoks – ni protiv ostalih “hondi”.

Nerešivi problemi sa pozicijom sedišta nisu pokolebali Borkovića, koji je bio spreman da vozi u Marakešu, već pre svega to što je u Maroku postao svestan da njegov “sivik” nema unapređenja poput ostalih. Dodatni hendikep su amortizeri, koji su u očajnom stanju, kao i nedovoljno funkcionalne kočnice, što je poseban problem kad se uzme u obzir činjenica da je staza Mulaj el Hasan izuzetno teška i opasna – kaže se u saopštenju.

Borković je preuzeo rizik da nastupi na treninzima i u kvalifikacijama, posle kojih je trebalo da startuje deseti, ali je ipak odlučio da nije dovoljno bezbedno da nastavi vikend s takvim automobilom.

Dušanu je između prvog i drugog trkačkog vikenda preminuo otac Jovan, što ga je dodatno poremetilo pred nastup u Maroku.

Odluku o daljim koracima u ovoj WTCC sezoni, Borković će doneti uskoro, u saradnji sa svojim timom.

1 Comment

  1. Bravo Dusane, po prvi put posle mnogo vremena jedna vrlo ispravna odluka jer se za volan seda neopterecen strasnim porodicnim gubitkom.Odlicna odluka i iskreno verujem da je i tvoj tata “negde tamo” , vrlo ponosan na tebe zbog tvoje ovakve odluke.Zaista bravo momce, ostalo necu komentarisati.

Comments are closed.