Borković prelazi u GT svetski endurans kup, vozi “mercedes AMG GT3”

Foto: Privatna arhiva

Srpski automobilista Dušan Borković prvi je automobilista sa naših prostora koji će se okušati u GT svetskom endurans kupu.

On će voziti “mercedes AMG GT3” španske ekipe Medpanda motrsport.

Sezona počinje sledeće nedelje zvaničnim testovima na stazi Pol Rikar u Francuskoj. Prva trka je od 1. do 3. aprila u Imoli, a sezona završava 2. oktobra u Barseloni, na domaćoj stazi Dušanovog tima. Našeg asa tokom godine očekuje ukupno pet trka i dva zvanična testa.

Pomalo neočekivana odluka srpskog trkača da napusti turing sazrevala je u njemu još od 2018. godine.

“Kad sam bio klinac, ugledao sam se na Mikicu Vesnića, tako sam rešio da se oprobam u turingu, iako sam vozio i brdske trke i uvek cenio GT. Posle niza neprijatnosti u različitim TCR serijama, bio sam pomalo razočaran, pa prelazak u GT i nije neočekivana odluka. U GT ove sezone stiže Valentino Rosi, koji se za tu seriju zapravo godinama spremao”. ispričao je Borković na tradicionalnom druženju sa novinarima pred početak sezone.

“Ja prvi put vozim auto sa zadnjom vučom, što je na neki način kao da ponovo učim da hodam. Izvezao sam jedan nezvanični test i veoma sam zadovoljan. Sledeće nedelje idemo na zvanični test, kad ću prvi put voziti ceo sat. Auto se tokom stinta menja, potrebno je mnogo snage, i fizičke i mentalne. Veoma sam uzbuđen, jer će to za mene biti veliki izazov. Svi premijum brendovi su tu, na trke prosečno dolazi 50 do 60 automobila, podeljenih u tri klase – zlatna, srebrna i bronzana (ProAM). Ja ću biti u srebrnoj. Sedište u autu je rađeno po meni, pa će se prilagođavati mojim timskim kolegama, za koje još ne znam ko su. Moraću da vežbam brzi izlazak iz automobila. Za te potrebe sam počeo da vežbam jogu sa suprugom (smeh)”.

“Na mnogo toga ću morati da se naviknem i da korigujem u stilu vožnje, tako da se u svojoj 29. sezoni profesionalnog trkanja okrećem sasvim novom izazovu. Ovde se na startu nalazi izmedju 40 i 60 najboljih automobila na svetu i moraću svoju potrebu za ulaženjem u duele da svedem na minimum”.

Borković je u predstavljanju serije istakao da se najviše raduje trci 24 sata Spa-Frankoršampa, jer se očekuje i do 200.000 gledalaca.

“Trka na Spa Frankoršamp traje 24 sata i pređe se oko 4500 km, a za to vreme jedan automobil samo za trku potroši preko 100 guma. Kada dodamo i testove, koji su pred ovakvu trku najvažniji, broj iskorišćenih guma bude i deset puta veći. Siguran sam da će ovo biti jedno dragoceno iskustvo, kao i sjajna prilika za promociju Srbije i svih mojih sponzora”, završio je Borković.

Kalendar za 2022.
7-8. mart – Pol Rikar (zvanični test)
1-3. april Imola (3 sata)
3-5. jun Pol Rikar (1.000 kilometara)
21-22. jun Spa-Frankoršamp (zvanični test)
28-31. jul Spa-Frankoršamp (24 sata)
2-4. septembar Hokenhajm (3 sata)
30. septembar-2. oktobar Barselona (3 sata)