Borković: Sezonu su obeležili problemi sa menjačem, što je boljka starog “audija”

Pretposlednji trkački vikend TCR Evropa na stazi u Monci srpski automobilista Dušan Borković završio je sa novih 38 bodova. 

Nakon druge trke i osvojenog osmog mesta, srpski as je u generalnom plasmanu napredovao za dve pozicije i sada je osmi sa ukupno 189 bodova.

U veoma uzbudljivoj drugoj trci koju čak šest vozača nije uspelo da završi, srpski as je startovao sa pete pozicije. Najveći deo trke za vratom su disali jedni drugima Borković, Jelmini, Koronel, Homola i Bart, da bi u poslednjoj krivini poslednjeg kruga, Bart snažno udario u Borkovića, skoro ga izbacivši sa staze, posle čega su ga obišla dva vozača. Iako je bio na domak petog mesta, srpski as je nakon ovog incidenta trku završio na osmoj poziciji.

Naš as je nakon trke rekao da ovakav  potez mladog kolege ostavlja gorak ukus i dodao:

„Ostao je još jedan vikend i potrudiću se da na njemu malo popravim poziciju u generalnom plasmanu. Nažalost, ovu sezonu su obeležili problemi sa menjačem. Komtuju rejsing je dao sve od sebe da pokušaju da mi pomogne, ali se ispostavilo da je elektronika menjača boljka ove stare verzije “audija” i bez obzira na popravke i promene delova nisu uspeli da otklone smetnju. Audi sport je rešio taj problem sa novom verzijom trkačkog automobila koji se ove sezone takmiči samo na svetskom nivou, ali će se sledeće godine voziti i u evropskom šampionatu. Uz BoP koji nije dobro izbalansiran među brendovima, problema sa menjačem cele sezone i veoma nesportskih poteza mog timskog kolege u već dve trke, ova sezona je bila puna izazova za mene i moj tim. Trudiću se da izvučem maksimum iz ovoga, da se borim do kraja i predstavljam Srbiju u najboljem svetlu. Želim da se zahvalim svima koji me u tome podržavaju”, dodao je Borković.

Poslednji trkački vikend TCR Evropa održava se u Barseloni 9. i 10. oktobra.

1 Comment

  1. Na zalost, izbor timova je konstantno los, osim B3 prve TCR sezone, bio je to mozda najbolji auto, sto su kvalifikacije pokazivale. Ali, klirens Leoparda i losa taktika srljanja umesto skupljanja bodova je kostala titule, tvrdim da je mogla da bude titula! Nakon toga

Comments are closed.