Borković ubedljivo do pobede u trci 1

Dušan Borković osvojio je prvu trku francuske runde Evropskog kupa turing automobila na Pol Rikaru, prošavši kroz cilj sa uverljivih 6,3 sekunde prednosti u odnosu na Petra Fulina. Davit Kadžaja završio je kao treći u apsolutnom poretku, a kao prvi u TC2T klasi.

Na startu se u ulozi prvog Borkovićevog pratioca našao Mato Homola, koji je prestigao Andreasa Pfistera. Pošto je između ove dvojice došlo do kontakta u 4. krugu, sudije su utvrdile da je za incident kriv slovački trkač i kaznile su ga prolaskom kroz boks. Homola posle toga nije bio u stanju da stigne do značajnijih poena u klasi.

Trijumf u klasi TC2 zabeležio je Peter Rikli posle žestokog duela sa Mihalom Matejovskim, koji krivicu za poraz može da pronađe u sopstvenom sporom startu i gubitku niza pozicija u početnoj fazi trke. U jednom trenutku Čeh se našao na poslednjem mestu među TC2 konkurentima, ali je zatim izveo dobar povratak i kroz cilj je prošao samo tri desetinke iza Riklija.

Među vozačima S1600 „fijesti“ tokom cele trke neprikosnoven bio Niklas Makšin, toliko brži od Ulrike Kraft da ga ni okretanje na pisti nije sprečilo da pobedi.

Dejan Bulatović osvojio je ukupno šesto mesto, peto u monomarki, dok je Lalušić bio osmi apsolutno, a sedmi u klasi.

Posle treće ovosezonske pobede, Borković je u generalnom plasmanu odmakao još dva boda Fulinu i sada ima 5 poena više od češkog takmičara, dvostrukog osvajača ETC kupa u S2000 klasi.

plasman u trci 1 po klasama:
monomarka: 1. Dušan Borković, 2. Petr Fulin, 3. Andreas Pfister
TC2T: 1. Kadžaja, 2. Biter, 3. Imit Ilki
TC2: 1: Peter Rikli, 2. Mihal Matejovski, 3. Ibrahim Okjaj
S1600: 1. Niklas Makšin, 2. Ulrike Kraft, 3. Ervin Lukas

ETCC_R1