Borković: Znao sam da ću biti brz

“Znao sam da ću biti brz, samo nisam znao koliko”, kazao je Dušan Borković posle kvalifikacija u kojima je uknjižio i prva tri ovogodišnja poena. “Auto je dobar, ali je meni nov, bojao sam se kako ćemo izaći na kraj sa set-apom i preupravljanjem, koje nas je mučilo ranije tokom vikenda.”

duca3

Upitan o sukobu sa Protim rejsingom, Borković je kazao da je to tema za njegove advokate, a zatim se osvrnuo na razlike između WTCC automobila i “leon kup rejsera”: “WTCC se teže vozi, jer je agresivniji u svemu, u ulazu, sredini krivine, na izlazu. Na sadašnji auto moram da se naviknem jer ima više kilograma, a dodao bih i to da su me “fijeste” ponekad toliko usporavale da sam hteo da izgrizem volan”, završio je Dušan u svom stilu.

Osvajač TC2 pol pozicije Mihal Matejovski ima godine ETCC iskustva, ali se na Hungaroringu dosad nije trkao, već je samo testirao, i to pre dve nedelje. “Staza je lepa, ovo su bile moje prve kvalifikacije na njoj. Još moramo da poradimo na set-apu za trku, a ja ću dati sve od sebe da nedelju ponovo budem prvi. Sutra će biti naporno, Hungaroring je kao tobogan i vozač uvek ima nešto da radi, pogotovu u srednjem sektoru. Zadovoljan sam pozicijom, ali je vreme moglo da bude koju desetinku bolje”, istakao je Čeh.

Pomalo ograničeno poznavanje engleskog sprečilo je Davita Kadžaju da bude opširniji u opisu načina na koji je stigao od prve ETCC pol pozicije na debiju u TC2T kategoriji. “Zadovoljan sam, prvi put vozim ovde i rekao bih da je ovo staza na kojoj je teško biti brz”, rekao je takmičar iz Tbilisija.

duca6

Niklas Makšin je želeo da bude mnogo pričljiviji, ali su emocije zbog osvojenog najboljeg startnog mesta u klasi S1600, kao i činjenica da mu engleski nije maternji jezik, njegovu slavljeničku izjavu lišile većeg dela koherentnosti…

Nijedan od četvorice najbržih nije želeo kišu na nedeljnim trkama.

U medija centru sreli smo i Jozefa Kreneka i zamolili ga da prokomentariše Fulinovo drugo vreme na današnjim kvalifikacijama: “Imao je malu grešku u poslednjem sektoru i to je sve, to je ta izgubljena desetinka. To nema nikakve veze s našim neučestvovanjem na treningu, jednostavno, događa se”, zaključio je Krenek, ne pokazujući nikakvo neraspoloženje. Njegov pulen Petr Fulin osvojio je drugo mesto u monomarki i apsolutno, sa 0,103 sekunde zaostatka za Borkovićem.