Braća Koronel uspešno završila 40. Dakar reli

Braća Tom i Tim Koronel uspeli su da prođu kroz cilj Dakar relija u bagiju koji su nazvali “Zver”.

Oba vozača pohvalila su ovogodišnje vozilo koje je izradio Džeferis rejsing iz Epl Velija u Kaliforniji prema regulativama propisanim za Dakar.

Vozilo je povremeno pravilo probleme tokom četrnaest etapa jubilarnog 40. Dakara kroz Peru, Boliviju i Argentinu, ali i veliki potencijal i brzinu. Zadnjeg dana takmičenja tehnički je sve funkcionisalo kako treba, pa su braća Koronel uživala u poslednjih 120 kilometera do Kordobe.

“Bila je to zaista velika avantura, neverovatno, ovo je meni bio najteži Dakar ikada. Mnogo vozača je odustalo, a mi smo nastavljali. Koroneli nikad ne odustaju i to smo ponovo pokazali”, rekao je Tim.

“Zadnji dan je bio uzbudljiv. Poslednja etapa je vožnja oko grada, a ne pravi reli. Etapa nije bila previše teška, ali ako i na njoj krenu problemi, onda ne završite reli. Iz te perspektive, i ova etapa je bila izazovna kao i svaka druga. Tim je vozio i bio veoma tih. To je bilo zbog tenzije. Posle polovine distance, pronašli smo ritam. Usput smo se zabavili, bilo nam je jasno da će sve biti u redu”, ispričao je Tom.

Braća su iz bagija na kraju poslednje etape izašla potpuno mokra, a Tom je objasnio zašto: “Celu etapu smo vozili bez vetrobranskog stakla, a deo rute išao je preko reka. Razgovarali smo da li da idemo sa pola gasa ili pravo kroz vodu. Mislim da je jasno šta smo odlučili! Imali smo bazen u autu, ali smo se mnogo smejali, a i navijače smo zabavili. Sjajan način da završimo ovu avanturu”.

Braća Koronel u saradnji sa produkcijom Babl medija snimali su kompletan 40. Dakar reli iz sopstvenog ugla i to možete da pogledate na Jutjub kanalu Toma Koronela.

Tu su krakte reportaže sa svih etapa, a ovo je poslednja: