Branko Kiprovski se namučio na debiju u BMW kompakt kupu u Britaniji

Na stazi Olton park u Velikoj Britaniji održana je prva runda BMW kompakt kupa, takmičenja za koje se u poslednjem trenutku odlučio makedonski vozač Branko Kiprovski.

Prošle godine on je vozio Ford fokus kup, tu je došao do boljih rezultata i posledično se odlučio na sledeći korak. Kiprovski je imao velike planove za sezonu 2020, ali su oni u velikoj meri zavisili od sponzora.

„Među opcijama su bila takmičenja ТCR UK, BMW Kompakt kup, VW rejsing kup, Sivik kup i Ford fokus kup. Potpisao sam ugovor o sponzorstvu u martu, ali su mi 8. jula javili da moraju da odustanu zbog situacije sa virusom. Od tog trenutka smo bili u stalnoj komunikaciji sa timovima i menadžerima”, priča Kiprovski za Serbiaring

Odluka je na kraju bila da se vozi BMW Kompakt kup i donesena je nekoliko dana pre prve trke.

“Nakon razgovora sa Polom Dejlijem, vlasnikom ekipe KC motorsport, četvorostrukim šampionima BMW kompakt kupa, ponuđena mi je prilika da se trkam za njih. Pol ima puno poverenje u mene i nekoliko dana pre trke na stazi Olton Park odlučili smo da to učinimo. Automobil koji sam vozio bio je potpuno nov, ali bez prilike da se pravilno testira i razvija, što nam je kasnije tokom vikenda donelo poteškoće.”

Makedonski automobilista je prvu trku završio na 31. poziciji od ukupno 37 vozača, dok je drugu trku uprkos problemima na kvalifikacijama i startu sa 36. mesta završio na 25. mestu.

“Imao sam veliki izazov pred sobom: prvi put u vozilu sa pogonom na zadnjim točkovima, bez setapa, s volanom sa desne strane i prvi put na ovoj stazi”, kaže nam Kiprovski.

“Vozio sam jedan trening od samo sedam krugova, sa puno kiše, i da bi stvari bile još gore, pre izlaska na stazu, brisači nisu radili. Ostao sam na stazi sa vrlo slabom vidljivošću, samo da bih mogao da startujem trku. U prvoj trci startovao sam sa pretposlednje pozicije i na samom startu sam ostao bez druge brzine.”

“Polovne gume su učinile svoje, Pol je hteo da osetim razliku, ali sam na svakoj krivini gubio po sekundu, nadajući se da ću uspeti da napravim neki novi krug. Završio sam trku 31. i to je značilo 31. startnu poziciju za drugu trku.”

“Za nju smo se pripremili samo sa novim zadnjim gumama i cilj je bio da trku završimo na sigurnom mestu, bez oštećenja i da ne izgubimo poziciju. Menjač je i dalje bio bez druge brzine, ali sam uspeo da napredujem nekoliko pozicija i završio sam kao 25, zadržavši mnogo bržeg takmičara iza sebe u poslednja dva kruga.”

“Tim i ja smo veoma zadovoljni postignutim i uprkos svim poteškoćama i izazovima, bivao sam mnogo brži tokom svakog kruga”, rezimira makedonski automobilista.