Bravo, devojko: Mišel Halder prva dama koja je trijumfovala u TCR Evropa

Nemačka automoblistkinja Mišel Halder, za volanom “honde”, ispisala je stranice istorije na belgijskom Zolderu. Ona je trijumfovala je u drugoj trci TCR Evrope i postala prva dama u ovom takmičenju kojoj je to pošlo za rukom.

Slavlje “honde“ je upotpunio Danijel Lojd osvaljanjem druge pozicije, dok se na trećem mestu našao Danijel Nađ u “hjundaiju“.

Na startu je Mišel pretekla Lojda, dok je iza njih došlo do kontakta između Žilijena Brišea u “pežou“ i Andreasa Bakman u “hjundaiju“, posle kojeg su obojica morala da odustanu.

Majk Halder je vršio veliki pritisak na trećeplasiranog Nađa, a velika bitka vodila se između Nikole Bart u “audiju“ i Mata Homole u “hjundaiju“, koju je jučerašnji pobednik u trci 1 dobio.

U četvrom krugu Pepe Oriola u “hondi“ je pretekao Samija Taufika u “audiju“ u borbi za osmo mesto, a zatim se dao u poteru za Homolom.
Samo krug kasnije Španac je sustigao Slovaka, a toj borbi se priključio i Taufik.

U 13. krugu Oriola je, posle velike borbe, uspeo da pretekne Homolu, koji se sada našao pod velikim pritiskom Taufika i Tedija Klerea u “pežou“.

Mišel Halder je bez ikakvih problema trijumfovala ispred Lojda i Nađa, koji je u samom finišu odoleo velikom pritisku Majka Haldera.

Time je mlada Nemica još jednom pokazala da je odluka da ona i njen brat pređu iz TCR Nemačka u TCR Evropa bila pravi potez.

Mahdi Benani u “audiju“ je završio kao peti, dok se na šestom mestu našao Nikola Bart.

Oriola je bio sedmi, dok je Homola uspeo da se odbrani i kroz cilj prođe kao osmi, dok su Tedi Klere i Džon Filipi kompletirali prvih 10.

Taufik je u samom finišu izleteo, tako da je na kraju morao da se zadovolji 11. mestom.

TCR Evropa se nastavlja za dve nedelje, kada karavan putuje u Italiju, na legendarnu Moncu.