Broj za poštovanje: 23 automobila na otvaranju sezone TCR Italija na Muđelu

Na Muđelu ovog vikenda startije TCR šampionat Italije, zbog pandemijskih odlaganja dva meseca kasnije nego što je izvorno bilo predviđeno.

Startnu rešetku na autodromu u Toskani treba da popuni kolona od respektabilna 23 automobila, približno ravnopravno podeljenih na one sa sekvencijalnim i one sa DSG menjačem.

Među takmičarima neće biti Igora Stefanovskog – kao što smo već objavili, on je prijavljen za celu sezonu italijanske serije, ali zbog pandemijskih ograničenja nije imao načina da otputuje u Italiju.

U proteklim mesecima smo na stranicama Serbiaringa predstavili neke od učesnika serije, među kojima je najveće ime Salvatore Tavano, dvostruki uzastopni i aktuelni šampion. On će 2020. voziti “kupru leon kompetision” Skuderije Đirasole, a nastup na Muđelu biće prvi takmičarski izlazak na pistu novog modela iz Martorela.

Među pretendentima na tron ističe se Marko Pelegrini, vozač “hjundaija” ekipe Target. Pelegrini se u poslednji čas prijavio za ovogodišnje prvenstvo, iako je od završetka sezone 2019. planirao da nastavi ne menjajući ni tim ni tehniku.

“Apsolutno nisam želeo da menjam automobil, to sam poslednjih sezona stalno radio i shvatio sam da se to ne siplati. Bolje je voziti dve godine zaredom isti auto, tako možete da iskoristite stečene reference”, objasnio je Pelegrini.

“Jedva sam čekao da auto-sport ponovo krene. Vidim da je startna rešetka lepo popunjena, to u ovom periodu nisam očekivao. Predstoji nam lep šampionat.”

Automobilista iz Lombardije prošle godine je upisao tri pobede (jednu baš na Muđelu) i bio je kandidat za zvanje prvaka TCR Italija, a sezonu je završio kao četvrti. Spremajući se za 2020, u više navrata je testirao “hjundai”.

“Pre izolacije vozio sam u Barseloni, posle na Mizanu, Valelungi i prošle nedelje na Muđelu. Zadovoljan sam što vozim isti auto kao prošle godine, osećam se spremnijim i deluje mi da se sve dobro odvija.”

“Prošle godine sam osvojio tri trke, cilj mi je da u najmanju ruku ponovim te rezultate. Sve piste s kalendara dobro poznajem, ali mi se najviše sviđaju Mizano i Muđelo. Pogotovu Muđelo sa svojim usponima i spustovima”, završio je pilot Target “hjundaija”.

Ovog vikenda na startu će se naći i 17-godišnji Alesandro Đardeli, koji je do prošle godine vozio karting i nema vozačku dozvolu. Runda na Muđelu biće mu prvi takmičarski nastup u trkačkom automobilu, a izvešće ga sa “kuprom” DSG ekipe BD rejsing.

“Tokom izolacije zbog korona virusa nastavio sam da treniram, mnogo sam vežbao u gimnastičkoj sali i vozio sam karting na svojoj pisti”, kazao je italijanski tinejdžer i borbeno poručio: “Ovo će mi biti prva godina u automobilu, očekujem da učim, da se stalno poboljšavam i da stignem do odličnih rezultata. Nadam se da ću biti napred!”

U učesnike TCR Italija ubraja se i Frančesko Savoja, koji je 2018. osvojio amatersku titulu kao pilot “seat leona”. Za ovu sezonu njegovo oružje je “golf GTI”, ali ga još nije isprobao. Auto sa DSG transmisijom servisira i prijavljuje Elit motorsport.

“Voziću “golf” prvi put na prvom treningu na Muđelu, ali to me ne brine. Osim poneke aerodinamičke razlike, “golf” ne može mnogo da se razlikuje od “seata” koji mi je doneo toliko zadovoljstva”, rekao je Savoja, koji još nema obezbeđen celosezonski program.

“Siguran sam da ću biti na trkama na Muđelu i Mizanu, a nadam se da ću posle nastaviti. Zato mi je važno da se dobro pokažem – s lepim rezultatima imaću bolje šanse da pronađem podršku kako bih nastavio sezonu.”

“Počeo sam kao osmogodišnjak u kartingu, uskoro ću napuniti 38, proslaviću tri decenije takmičenja. Naravno, neke godine sam morao da preskočim jer nisam imao sponzore, da je zavisilo samo do mene ja bih se uvek trkao. Inače radim kao instruktor sigurne i sportske vožnje, sarađujem sa časopisom Kvatroruote i AMG vozačkom akademijom, jedan sam od test vozača Maseratija i Alfa Romea.”

Federiko Paolino je takođe promenio tehniku: umesto u BRC “hjundaiju”, trkaće se za volanom “honde sivik tajp R”. Andrea Arđenti na stazu izlazi s “opel astrom”, Mauro Gvastamakja, Feliče Jelmini i Etore Karminati odabrali su “hjundaije”, a Rikardo Romanjoli startuje u “VW golfu”.

Na prvoj rundi nastupiće i dve dame, Frančeska Rafaele u BF Motorsport “audiju” i Karlota Fedeli u DSG “kupri”.

Trkački vikend TCR Italija na Muđelu odvija se u klasična tri dana. Za petak su predviđena dva treninga. U subotu se u 11:20 voze kvalifikacije, a istog dana u 18:40 i prva trka.

Trka 2 startuje u nedelju u 13:10. Oba sprinta traju 25 minuta + 1 krug i moći će da se prate uživo na strimovima na sajtu ACI Sport i Fejsbuk stranici šampionata.