Čilton ostaje u ROAL motorsportu

Tom Čilton nastaviće da se takmiči u Svetskom šampionatu turing automobila, pošto je potpisao novi ugovor sa ekipom ROAL motorsport, za koju je vozio i prošle godine.

Engleski trkač se deset sezona takmičio u Britanskom turing prvenstvu. U WTCC-u je debitovao 2012, za volanom „ford fokusa“ Arena motorsporta. U 2013. prešao je u ekipu RML i kao pilot „ševrolet kruza“ osvojio je trke na Sonomi i u Šangaju. U 2014. nastupao je za ROAL motorsport i u „RML ševiju“ pobedio je na pekinškom Goldenport parku, startujući sa pol pozicije.

„Veoma sam zadovoljan što se ponovo trkam za ROAL u WTCC-u“, kazao je Čilton. „Brzo sam se uklopio u tim prošle godine, postigao sam i neke sjajne rezultate i osvajao podijume na putu do Jokohama timskog trofeja. Puno sam trenirao tokom zime i jedva čekam da se vratim u kokpit automobila.“

077_CHILTONRoberto Ravalja, šef tima i prvi turing šampion sveta izjavio je: „Postavili smo sebi visoke ciljeve u ovoj godini, cilj nam je da nastavimo sa uspesima koje smo postigli tokom 2014. i oduševljeni smo što će Tom biti u jednom od naših automobila, jer će nam on pomoći da ih ostvarimo. Bio je odličan u našoj ekipi prošle godine i radujemo se što ćemo ga gledati za volanom u 2015.“

U sklopu priprema za dolazeću takmičarsku sezonu, Čilton i ROAL testiraće početkom februara, dva dana u Valensiji i dva dana na Katalunji. Ekipa će polovinom idućeg meseca objaviti ime svog drugog vozača za 2015, a očekuje se da će to biti Tom Koronel.