Danijel Haglef i Mikel Askona voze “kupre” PWR rejsinga u WTCR

PWR rejsing najavio je svoje učešće u Svetskom kupu turing automobila, a sada je poznato i koja dva vozača će sesti u kokpit “kupre”.

Suvlasnik ekipe i bivši učesnik STCC Danijel Haglef debitovaće u WTCR, a drugo sedište pripalo je još jednom debitantu u ovom takmičenju, prošlogodišnjem šampionu TCR Evropa Mikelu Askoni.

Prema onome što su preneli specijalizovani mediji, oni su poslednja dva vozača koja su prijavljena za start WTCR sezone, koja ove godine ima zvanični hešteg #supergrid, što znači da je ukupan broj učesnika 26.

Haglef je ekipu osnovao sa Peterom Valenbergom 2012. godine, a prošle sezone u STCC se šest puta peo na podijum, od čega dvaput na najviši stepenik.

“Spreman sam za izazov na internacionalnom nivou. Voziću sa najboljim vozačima u turingu i to je veliki iskorak za ekipu koju smo napravili Valenberg i ja”, rekao je Šveđanin. “Moj novi timski kolega Mikel je vozač koji obećava, koji može da prati ambiciju ekipe da protežira mlade talente. Mislim da možemo da napravimo dobar rezultat ove godine”.

Askona je sa jednom pobedom i četiri podijuma osvojio naslov u TCR Evropa 2018. i već se tada pričalo da će se naći na spisku vozača “kupre” za WTCR 2019.

“Veoma sam srećan što ću sa ekipom PWR voziti WTCR. Biće to uzbudljiva sezona sa mnogo izazova. Posao koji nas čeka je veliki izazov, borićemo se sa mnogo svetskih šampiona. Hvala timu koji mi je poklonio poverenj”, izjavio je Španac.

Askonu je pohvalio i Haime Puđ, šef Kupra rejsinga: “Njegov prošlogodišnji nastup pokazao je profesionalnost i sposobnost. On je iskoristio svoju mladost kao prednost i doneo dobru odluku da vozi sa vozačem kakav je Haglef. Od svih njih očekujem najbolje u 2019.”