Demustije od Salcburgringa preuzima Kortalovu “astru”

Od austrijske runde TCR internacionalne serije na Salcburgringu Gregoar Demustije će biti timski kolega Mata Homole za volanom “opel astre” belgijske ekipe DG sport.

Francuz je skupio pozamašno trkačko iskustvo u različitim kategorijama, od Mitdžeta, Formule BMW i Formule Reno do FIA GT šampionata i Svetskog prvenstva turing automobila, u kojem je igrao krajnje sporednu ulogu.

“Svoje vreme ću posvetiti trima potpuno različitim disciplinama: od početka sezone učestvujem u Svetskom relikros prvenstvu sa “pežoom 208” i u GT4 sa “porše kajmanom”. Sad želim da upoznam TCR internacionalnu seriju”, rekao je 26-godišnji Demustije.

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

“Iako sam proveo dve sezone u WTCC, biće mi potrebno vreme da se naviknem na “astru TCR”, jer se mnogo razlikuje od relikros 4X4 i GT4 automobila. Zbog toga nisam sebi odredio neki poseban cilj na Salcburgringu. Usredsrediću se na prilagođavanje i upoznavanje automobila i ekipe. Gledajući TCR trke, video sam da se vozači veoma srčano bore za pozicije, ali to me ne brine. Veoma sam uzbuđen što ću otvoriti novo poglavlje u svojoj trkačkoj karijeri”.

Demustije je prošle sezone vozio “VW golf” na poslednjoj rundi TCR Beneluks na autodromu Žil Tašeni – Mete, a u Austriji će nastupiti umesto Pjer-Iv Kortala, koji je bio vozač DG sporta na prva četiri vikenda TCR sezone. Osvajač TCR trofeja Evropa 2016. i viceprvak TCR Beneluks, Belgijanac je od početka godine govorio da nema budžet za celu kampanju i očigledno nije uspeo da ga obezbedi.

“Želeo bih da istaknem ključnu ulogu koju je ‘Pilu’ Kortal odigrao u razvoju automobila”, rekao je direktor DG sporta Kristijan Žipsan. “Šteta je što su on i Homola ponekad zbog incidenata i minornih tehničkih problema bivali lišeni mogućnosti da stignu do zaslužene pobede. Ubeđeni smo da će Mato i Gregoar vrlo uskoro biti u mogućnosti da to uskoro isprave.”