Demustije: Terme su klasična staza, a takve mi odgovaraju

Pošto je krajem juna u Portugalu već osvojio timski WTCC trofej, Sebastijan Leb rejsing potrudiće se da na argentinskoj WTCC rundi uveća vođstvo svojih pilota u konkurenciji nezavisnih učesnika šampionata.

Cilj na pisti Terme Rio Ondo biće i borba za pozicije u apsolutnom poretku. Mehdi Benani još je u igri za treće mesto na kraju godine, Tom Čilton je za petama Gabrijeleu Tarkviniju, dok će Gregoar Demustije svoje suparnike ipak tražiti među privatnicima.

Benani je ove godine ugrabio tri podijuma, među kojima je pobeda u Mađarskoj kruna sezone. Lider u vozačkom WTCC trofeju kao svoj neposredni cilj ističe samo osvajanje bodova.

“Ne pokušavam obavezno da završim u prva tri u generalnom”, kaže Marokanac, donedavno drugi, a sada četvrti u šampionatu, pet poena iza trećeplasiranog Nikija Katsburga. “Najvažnije će biti da osvajam bodove, a računicom ćemo se baviti na kraju sezone.”

“Terme su jedna od mojih omiljenih staza”, dodaje Mehdi i dalje analizira “Vrlo je važno paziti na izlaske iz krivina, jer oni direktno utiču na brzinu na dugačkim pravcima. Stalno morate biti usredsređeni, a naš je zadatak da pronađemo nešto više i pokažemo se bolje od suparnika.”

“Ostao sam u dobroj formi od poslednje runde u Portugalu, uspeo sam da se odmorim, a da istovremeno održim odličnu fizičku kondiciju. Dakle, spreman sam za Argentinu, spreman da utvrdim svoju poziciju i da ciljam još i više”, optimističan je trkač iz Feza, koji je 2015. na Termama zabeležio top 5 plasman u trci 2.

benani

Čilton je u 2016. četiri puta izlazio na podijum i svojim rezultatima doprineo je prvoj kruni SLR tima u turing disciplini. Deveti apsolutno, momentalno je drugi u poretku nezavisnih vozača, 27 poena iza lidera Benanija i solidnih 28 ispred trećeplasiranog Koronela.

Demustije je upravo u Argentini, marta 2015. počeo svoju WTCC avanturu. Francuz gaji ambiciju da se ovog vikenda vrati na pobedničko postolje u privatničkoj kategoriji, gde ga nije bilo još od Hungaroringa. “Tokom jula smo trenirali na Navari i Barseloni i to nam je omogućilo da neke stvari bolje razumemo”, kaže vozač “C-elizea” #11. “Testovi nikad nisu kao prava trka, ali zadovoljan sam zabeleženim napretkom. Nadam se da će se on pokazati tokom idućih rundi i da ću moći da stižem do rezultata mnogo zanimljivijih od onih koje sam postizao u poslednje vreme.”

“U poređenju sa Nirburgringom ili Vila Realom, Terme su klasična staza i mislim da mi takve najbolje leže. Moramo da se zaputimo pravim smerom i sklopimo sve delove slagalice. Pošto sam u Argentini debitovao u Svetskom turing prvenstvu, želim da pokažem dokle sam stigao za ovih godinu i po dana. Srećan sam u ovom šampionatu, pogotovu kao član tima Sebastijan Leb rejsing”, pohvalio se bivši GT trkač.

Suvlasnik tima Sebastijan Leb prošle godine je osvojio trku 2 u Argentini i time doprineo Sitroenovoj nepobedivosti na Termama, koja traje od WTCC debija francuske marke u 2014.